Zasedba za 12. tekmovanje v Gelsenkirchnu je znana dober teden dni, vnovič pa je prirediteljem uspelo privabiti praktično vsa največja imena svetovnega biatlona. Med zadnjimi je nastop potrdil norveški par Fanny Welle-Strand Horn - Emil Hegle Svendsen, že pred tem sta bila prijavljena Tora Berger in Henrik L'Abee-Lund.

Prav tako odmevna je prijava Rusije, za katero bosta nastopila Jekaterina Jurlova, ki se je zmage v Nemčiji veselila že lani z Antonom Šipulinom, letos pa bo ob njej nastopil trikratni svetovni prvak Maksim Čudov. Med najmočnejšimi manjka le par iz Francije.

Gregorinova in Fak sta lani na tem tekmovanju zasedla peto mesto.

* Udeleženci letošnjega World Team Challenga:

1. Andrea Henkel - Andreas Birnbacher (Nem)

2. Jekaterina Jurlova - Maksim Čudov (Rus)

3. Laura Dahlmeier - Florian Graf (Nem)

4. Tora Berger - Henrik L'Abee-Lund (Nor)

5. Fanny Welle-Strand Horn - Emil Hegle Svendsen (Nor)

6. Gabriela Soukalova - Ondrej Moravec (Češ)

7. Olena Pidrušna - Andrij Derizemlja (Ukr)

8. Teja Gregorin - Jakov Fak (Slo)

9. Lisa Hauser - Dominik Landertinger (Avt)

10. Dorothea Wierer - Lukas Hofer (Ita)

Gregorinovi in Bauerju državni naslov v sprintu

Na prvi biatlonski preizkušnji za državne naslove v sezoni 2013/14 na Pokljuki sta danes v sprintu zmagi dosegla Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) in Klemen Bauer (SH Ihan). Andreja Mali in Jakov Fak po posvetu z glavnim trenerjem zaradi zdravstvenih razlogov nista nastopila.

Na zmagovalnem odru po tekmi, ki so jo zaznamovale težke vremenske razmere in močno sneženje, so bili v članski konkurenci še Anja Eržen (TSK OGP Grad Bled) in Simon Kočevar (SK Loška dolina) na drugih mestih ter Lenart Oblak (SK Brdo) in Amadeja Teraž (SK Ihan) na tretjih.

Gregorinova je bila boljša tudi od Rusinje v slovaškem dresu Anastazije Kuzmine in Rusinje Olge Viluhine, ki sta v teh dneh na pripravah na Pokljuki in sta nastopili izven konkurence. "Danes mi je tekma zelo ustrezala, saj smo imeli mednarodno konkurenco, zato se je bilo potrebno še toliko bolj zbrati in potruditi. Izšlo se je po mojih željah, še posebej zadnji strelski postanek, kjer sem opravila hitreje kot na zadnjih tekmah svetovnega pokala," je dejala Gregorinova.

"V tej situaciji mi več kot naslov državnega prvaka pomeni, da mi je uspel nastop tako, kot sem si zamislil. To je pomenilo preudaren tekaški del kot tudi strelsko suvereno na strelišču. Med tekmo ne poskušam razmišljati o rezultatu, temveč se osredotočati le na tek in pravilno izvedbo streljanja. To je strategija, ki se je poskušam držati tudi na tekmah svetovnega pokala. Vedno še ne deluje, vendar je bilo danes kar uspešno," je nastop ocenil Bauer.

V soboto, 28. decembra se bodo biatlonke in biatlonci pomerili še na zasledovalni tekmi DP. Na njej pa ne bo Gregorinove in Faka, ki se bosta v Nemčiji udeležila tekme svetovnega izziva.