Po drugi strani pa se najboljši slovenski športnici ne godi krivica. Javnost ima namreč pravico vedeti, kaj se z njo dogaja. Ker predstavlja slovenski nacionalni ponos, ki si ga je sicer ustvarila sama. Ker je zaposlena v državni upravi in ker dobi veliko denarja za priprave iz naslova Smučarske zveze Slovenije. Ta pa veliko sredstev dobi iz državne blagajne.

Ekipa Tine Maze je v preteklih petih letih pokazala, kako se dela, kako se napreduje vsako sezono in kako se stopi na vrh sveta. Upravičeno je bila deležna vseh hvalnic, takšnih in drugačnih nagrad, slavospevov. Tina Maze je v težkih časih marsikdaj marsikaterega Slovenca vsaj za kratek čas popeljala v lepši svet. In še nas bo.

Da bo res tako, je minuli konec pokazal Val d'Isere. Po dveh tekmah v mondenem francoskem središču se je ekipa odprla. Andrea Massi je javno priznal nekatere svoje napake. Težko mu je šlo z jezika, a mu je šlo. Tudi Tina Maze je včeraj jasno povedala, da gredo stvari v pravo smer. Še lepše pa je bilo videti njena dejanja. S smučanjem v Val d'Iseru je pokazala borbenost in srčnost, kako po napakah ne vreči puške v koruzo. Nagrajena je bila z zajetnim številom točk svetovnega pokala.

Tina Maze ima ob sebi krasno ekipo. Zaupnico in fizioterapevtko mojstrico Nežko Poljanšek. Serviserja Andrea Vianella in trenerja Walterja Ronconija, ki ob vsakem pogledu dajeta vtis, da bi šla za Tino Maze takoj v boj. Trenutno popustljivega partnerja in vodjo ekipe Andreo Massija. Menedžerja Ralpha Kriegerja, ki jo je pripravljen zaščititi in ji čez noč najti rešitev, če bi prišlo do nepričakovanih zapletov. In vodjo blagovne znamke Walterja Reusserja, ki v vsakem trenutku v nizkem startu čaka na najmanjšo pripombo o materialu švicarskega proizvajalca. In ker tudi smuča dobro, ni nobenega razloga, da ne bi v tej sezoni še zmagovala in se iz Sočija vrnila z zlato olimpijsko kolajno.