Po Andreju Špornu, ki je bil 20. na smuku v Beaver Creeku, ter 15. mestu Mitje Valenčiča na slalomu v Val d'Iseru, je do prvih točk v tej zimi slovenske moške ekipe v superveleslalomu prišel še Perko, ki je lani prav v Val Gardeni z drugim mestom v smuku osvojil največji uspeh v karieri.

Perko je za Svindalom zaostal 2,87 stotink sekunde, njegova moštvena kolega Klemen Kosi (51.) in Šporn (53.) sta bila z zaostankom več kot pet sekund prepočasna za točke.

Norveški as Svindal je vpisal še 24. zmago v svetovnem pokalu, z novimi stotimi točkami in skupno 460 točkami pa je še okrepil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Drugouvrščeni Avstrijec Marcel Hirscher (335), ki v superveleslalomu ni tekmoval, zaostaja že 125 točk. Svindal vodi tudi v posebnem smukaškem seštevku, v novo leto pa bo vstopil kot vodilni v superveleslalomskem seštevku, saj je za kar 91 točk prehitel Patricka Künga, ki je danes odstopil.

Svindal je s superveleslalomsko zmago v Val Gardeni na novo spisal zgodovino norveškega alpskega smučanja. Njegova zmaga je namreč jubilejna stota po vrsti norveških alpskih smučarjev.

Karavana bo še ostala v Dolomitih. V Val Gardeni bodo v soboto pripravili še smuk. V Alta Badii bo v nedeljo veleslalom, zadnja tekma v tem letu pa bo tradicionalno smuk v Bormiu.

Organizatorji smuka za svetovni pokal alpskih smučark v francoskem Val d'Iseru so zaradi spremenljivih vremenskih razmer odpovedali uradni tretji trening na progi Oreiller Killy. Smuk na tem prizorišču je na sporedu v soboto, veleslalom pa v nedeljo. Alpske smučarke so na tej progi že opravile treninga v sredo in četrtek, Tina Maze pa je na drugem treningu dosegla tretji čas.