O izbrani vrsti, ki je na zadnjem SP osvojila četrto mesto, Denić pravi, da so na spisku najboljši, ki so na voljo: "Vemo, kaj nas čaka. S temi fanti moramo tekme, ki so pred nami, dobiti in iti proti našemu zastavljenemu cilju."

Po njegovem mnenju Slovenija ima kakovost za štiri zmage na januarskih obračunih, seveda pa se boji pristopa s prvih dveh tekem, kjer je Slovenija tesno dobila obračun s Švicarji (33:30), nepričakovano pa izgubila na gostovanju v Ukrajini (32:28). "Seveda nisem zadovoljen s tem, kako smo igrali na prvih dveh tekmah. Tega si jaz in fantje ne bomo smeli več dovoliti."

Razlogi za poraz v Ukrajini so po Denićevem mnenju na dlani: "Lahko povem, kaj je bilo narobe. Mi nismo več lovci, zdaj drugi lovijo nas. Če se tega ne zavedaš, prihaja na tekmi do določenega sproščanja, ki je podzavestno, nisi več lačen uspehov in potem se zgodi, kar se je zgodilo."

Prav ukrajinski poraz je tisti, ki naj bi slovensko izbrano vrsto predramil. "Ko dobiš tako zaušnico, kot smo jo mi, je to dovolj, če si pravi. Mislim, da je bil ta poraz dovolj, da se igralci zberejo in se začnejo zavedati, da smo postali skalp, ki ga želi imeti vsak. Če bomo v reprezentanco vrnili to lakoto, teh težav ne bo," še pravi Denić, ki jasno kaže, da tega poraza še ni prebolel, obenem pa dodaja, da je prišel ob pravem času, če bo deloval kot opomin in bolje je, da je Slovenija izgubila z Ukrajino, kot pa da bi v kasnejši fazi kvalifikacij iz enakih razlogov izgubila na kateri od odločilnih tekem.

Na treningih sprememb ne bo. Denić pravi, da so tam igralci zbrani, igrajo na visoki ravni in nihče niti ne rabi dodatnih napotkov. Težava ekipe je bila v pristopu in mnenju "saj bomo, saj smo močni", v odločilnih minutah tekme pa potem ni bilo igralca, ki bi vzel žogo, prevzel odgovornost in potek dogodkov na igrišču obrni.

Denić dodaja, da so odnosi v reprezentanci v tem trenutku morda celo predobri. "Včasih je bolje, če se kdo skrega in tekmo dobimo, ne pa da smo kot mladi prašički." Tudi veliki ukrepi pred januarskim ciklom tekem niso možni: "Človeški odnosi se ne spreminjajo, spreminja se samo sprejemanje informacije, ki jih daješ. Nimam nobenega dvoma v igralce. Na treningih so delali dobro, vse je bilo super, brez napak in kot po maslu. Samo tekmovalno nismo bili lačni ..."

V kvalifikacijah bo prva tekma gostovanje 2. januarja v Luksemburgu, še pred tem pa bo 28. decembra v Trbovljah prijateljska tekma z Makedonijo, kjer bodo priložnost dobili predvsem tisti igralci, ki bodo do takrat teden dni in več brez tekme.

Na srečanju z novinarji se Denić ni mogel izogniti tudi vprašanju o izboru najboljše ekipe na prireditvi športnik leta v četrtek v Ljubljani: "Najprej bi čestital hokejistom, da so postali ekipa leta. Osebno sem zelo vesel, da so se uvrstili na olimpijske igre. Kakšni pa so parametri glasovanja, pa ni moje ... Mi smo bili četrti na svetovnem prvenstvu in če je kvalifikacija za veliko tekmovanje močnejše od četrtega mesta, kako naj jaz to komentiram ..."