Od kje črpate motivacijo glede na to, da nimate več tekmovalnih izzivov?

Predvsem v tem, da bomo igrali proti Piacenzi, ki je ena najboljših ekip v Evropi. Nobenemu ne manjka motivacije, ko igra proti takšnemu klubu. Iskali bomo naše priložnosti, mogoče njihov slabši dan, in če nam bo igra stekla, potem lahko premagamo tudi Piacenzo.

Samo ena zmaga v skupini verjetno ni bila v vaših načrtih?

Definitivno ne. Težko bi se sicer prebili iz skupine, a smo pričakovali tudi drugo zmago proti Bolgarom, od katerih smo precej boljši. Tudi na preostalih tekmah smo pokazali, da se lahko merimo s Toursom in Piacenzo, medtem ko je Dupnica z vsemi gladko izgubila. Prejšnji teden smo res grdo izgubili. Še nihče nas ni tako nadigral, kar moramo danes popraviti.

Koliko je na poraz vplivala dolga vožnja z avtobusom?

Nekaj zagotovo je, a izgovora v dolgi vožnji ne bomo iskali. Enostavno nismo dobro igrali in nismo našli pravega ritma. Bolgari so odigrali odlično, zato so tudi zmagali.

Kljub temu je ta vožnja z avtobusom kamenček v mozaiku vseh težav kluba, kajne?

To pa zagotovo. Saj že vsi vedo, da situacija v našem klubu ni rožnata. Letos imamo precej težav. Do zdaj nam jih je uspelo pustiti za seboj, a mogoče so nas zdaj ujele in prišle na igrišče v Bolgariji.

Konec lige prvakov pomeni tudi možnost za odhod najboljših igralcev. Vas bomo jutri morda zadnjič gledali pri ACH Volleyju?

Ne, vsaj upam, da ne. Resda skoraj vsako leto pride do razprodaje tujcev, toda ekipa si letos ne more dovoliti večjega števila odhodov. Že izguba Milana Rašića se bo poznala na naši igri, a če bo odšel še kdo, bomo imeli težave.

Potem vi ostajate do konca sezone?

Takšna je želja, a tega ne morem obljubiti. Upam, da se bo situacija izboljšala, toda če bodo igralci še naprej odhajali in zraven tudi trenerji, potem bom verjetno odšel tudi sam.

Zelo kmalu vas čakajo tudi reprezentančne kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

Že takoj na začetku januarja hočemo popraviti slab vtis z evropskega prvenstva. Zagotovo bomo iskali potrditev, da lahko pridemo na svetovno prvenstvo. Ob naši dobri igri to nikakor ni nemogoče. V Srbiji bomo imeli vse najboljše igralce, razen če ne bo kakšnih poškodb. Tokrat se bomo bolje poznali in bili bolj uigrani, zato bodo naše možnosti večje.

Pričakujete morda celo vlogo prvega podajalca?

Pričakujem samo to, da bom dal vse od sebe na pripravah. Potem pa bomo videli, kdo bo boljši in koga bo izbral selektor.