Hirscher je v drugi vožnji, ob odsotnosti glavnih tekmecev za kolajno, osvojil še 20. zmago v svetovnem pokalu, na tem prizorišču pa je dobil še tretji veleslalom, drugega po vrsti. Hirscher bo glavni kandidat za zmago tudi na slalomu na tem prizorišču.

Od 64 tekmovalcev na startu tretjega veleslaloma jih je prvo vožnjo na eni najbolj strmih prog v svetovnem pokalu, ki je bila zaradi nizkih temperatur še dodatno poledenela, končalo 45, 17 jih je odstopilo.

Vodilni veleslalomist Ted Ligey, ki je dobil zadnje štiri veleslalome, vključno z minulo sezono, je startal kot prvi in odstopil, po njegovi poti pa so šli še vodilni v svetovnemu pokalu Norvežan Aksel Lund Svindal, potem ko se mu je na zahtevni olimpijski progi Bellevarde odpela vez na smučki, odstopil je tudi ameriški as Bode Miller, ki je bil na veleslalomu v Beaver Creeku drugi.

Na prvi progi je bil najhitrejši Francoz Alexis Pinturault, drugi čas je postavil Nemec Stefan Luitz z zaostankom 30 stotink sekunde, Hirscher pa je bil tretji in za vodilnim po prvi vožnji zaostal 41 stotink sekunde. Pinturault je v finalu podlegel pritisku ter je zapravil prednost in v na koncu z zaostankom 1,18 minute pristal tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu, Fanara četrti po prvi vožnji se je zavihtel na drugo mesto, Luitz pa je bil tretji za šele druge stopničke v svetovnem pokalu. Na tem veleslalomu je bil drugi lani.

Čeprav ga ni bilo v finalu, je vodstvo v skupnem seštevku s 360 točkami ohranil Norvežan Aksel Lund Svindal. Le na 25 točk se mu je na drugem mestu približal Hirscher, na tretjem mestu je Ligety, ki je vodstvo v posebnem seštevku discipline po osvojeni ničli moral prepustiti Hirsherju (220), ki ima po novem 20 točk več, Pinturault (175) je tretji.

Slovenska moška vrsta negativni niz neuspehov na veleslalomih nadaljuje tudi v novi sezoni s še tretjo ničlo. Edine točke je na osmih tekmah osvojil Andrej Šporn z 20. mestom na smuku v Beaver Creeku. Kranjec je tudi v devetem nastopu ostal brez točk za svetovni pokal. S startno številko 52 je prišel le do prvega vmesnega časa.

V Val d'Iseru bo v nedeljo na sporedu še slalom, kjer bo slovenske barve zastopal veteran Mitja Valenčič, ki bo skušal prekiniti niz petih zaporednih uvrstitev brez točk. Valenčič je nazadnje točke svetovnega pokala osvojil pred 11 meseci na Sljemenu.