Tina Maze je prvič v letošnji sezoni tekmo končala predčasno. Na prizorišču, na katerem je nanizala največ zmag med vsemi v pokalu, je odstopila že po prvem merjenju časa, ko je prišla v strmino, napačno ocenila postavitev in zgrešila vratca. Kljub temu, da ji ne gre po načrtih, pa je v olimpijski zimi, ko bo vrhunec februarja v Sočiju, ostala v boju za sam vrh svetovnega pokala. Obenem je to eden njenih najboljših začetkov sezon, ki pa ostaja v senci prejšnje zime, ko je nanizala najboljšo sezono v zgodovini alpskega smučanja.

Ilka Štuhec je bila v boju za uvrstitev najmanj med petnajsterico, vendar je med zadnjim merjenjem časa in ciljem izgubila preveč časa in se ji ni uspelo prebiti med prvo dvajseterico. Kljub temu je v skupnem seštevku discipline na 10. mestu najboljša Slovenka. Brodnikova je po vmesnih časih, ki ji niso napovedovali uvrstitve med štirideseterico, prav v zadnjem delu napravila napako in odstopila.

S številko 44 se je prvič v karieri med prve tri povzpela Švedinja Kajsa Kling; doslej je imela le dve uvrstitvi med deseterico. Po sedmem in osmem mestu v Lake Louisu se je tokrat med vsemi najbolj približala zmagovalki.

Štiriindvajsetletna Weiratherjeva je 1881 metrov dolgo progo Engiadina po treh drugih in enem tretjem mestu prvič v tej sezoni prišla do prvega mesta in do druge zmage v pokalu v karieri. Fenningerjeva, je petič v sezoni stala na zmagovalnem odru, vendar ji na najvišjo stopničko še ni uspelo stopiti. Avstrijski uspeh sta s četrtim in petim mestom dopolnili Elisabeth Görgl in Nicole Hosp.

Nemka Maria Höfl-Riesch, lani druga za Mazejevo v skupnem seštevku pokala, je teden dni po dveh zmagah v ZDA zasedla osmo mesto. Le mesto pred njo je bila Švicarka Lara Gut, ki je izjemno začela sezono s tremi zmagami, pred domačimi gledalci pa ni prišla na zmagovalne stopničke. Ostala pa je v skupnem vodstvu, saj ima 482 točk, druga je Weiratherjeva (445), tretja Höfl-Riescheva (437), sledita pa Weiratherjeva (405) in na petem mestu Mazejeva (230). Gutova je tudi na čelu superveleslalomskega seštevka.

V nedeljo bo v St. Moritzu še veleslalom s prvo vožnjo ob 10.30 in finalno ob 13.30. Američanka Lindsey Vonn je v luči priprav na OI zaradi težav s kolenom izpustila nastope v tem slovitem švicarskem letovišču, Nemka Viktoria Rebensburg, olimpijska veleslalomska prvakinja, pa zaradi gripe prav tako ni nastopila.