Gasparinova je drugo sprintersko preizkušnjo v svetovnem pokalu zaporedoma dobila z zelo natančnim streljanjem, saj je pokrila vseh deset tarč. Makarainenova in Semerenkova sta morala enkrat zapeljati v kazenski krog.

Malijeva je bila danes brezhibna v strelskem delu preizkušnje, z zaostankom 50,2 sekunde pa je bila 20, Gregorinova, ki je zaostala 55,5 sekunde, je morala enkrat zapeljati v kazenski krog.

Tretja Slovenka na startu Anja Eržen je bila 80. (2:48,5/2). Erženova se je dvakrat zavrtela v kazenskem krogu, kar je bilo premalo za nastop na zasledovalni tekmi.

"Predvsem na strelišču sem si hotela dokazati, da lahko streljam brez ustavljanja v ritmu in to mi je prineslo tudi vse zadete tarče. To vem že dalj časa s treningov, da moram streljati neprekinjeno, in takrat lahko tudi vse zadanem, kar mi je uspelo danes prikazati na tekmi. Na progi sem se za spremembo dodobra ogrela šele v zadnjem krogu. Na začetku se mi je vse zdelo zelo počasi, na koncu pa sem lahko tekla skupaj z Zajcevo in si v zaključku priborila nekaj sekund. Vzponi so bili zelo počasni in je bilo treba pošteno garati, v spustih pa je bila smučina hitra in to mi je ustrezalo, predvsem v delu pred streliščem. Zaostanki za zasledovanje so majhni, zato bo tudi tam možnost za pridobitev dodatnih mest. Pomembno bo dobro ustreliti leže, teči v skupini s tekmicami in se boriti do zadnjega metra," je dejala Malijeva in se ozrla tudi na prihodnji nastop.

"Že na ogrevanju se mi je zdelo, da danes nisem najbolje razpoložena, kar se je kasneje preneslo tudi na tekmo. Težko razložim, kaj je bilo narobe, samo občutek ni bil pravi. Na strelišču pa se mi ne 'poklopi', kot bi si želela. Poleti sem bila strelsko res perfektna, po slabem začetku na Švedskem, kjer je bilo precej vetra in nestabilnih pogojev, pa sem izgubila samozaupanje. Prvi dve tekmi sta prav gotovo pustili posledice in preprosto se sedaj ne zmorem otresti tega občutka. Še jutrišnje zasledovanje, kjer upam na izboljšanje uvrstitve, potem pa bo čas za odpravljanje strelskih napak, ki sem se jih nalezla v zadnjih tednih," je mešane občutke po tekmi predstavila Gregorinova.

Ob 13.15 uri se bodo v smučino za 10-kilometrski šprint postavili še moški. Jakov Fak še ni povsem okreval zaradi želodčnih težav, zato bo odločitev o njegovem nastopu znana šele po ogrevanju in nastrelitvi orožja. S štartnimi številkami 43, 71 in 98 pa bodo zanesljivo nastopili Klemen Bauer, Janez Marič in Simon Kočevar.