Vinska klet P&F Jeruzalem Ormož, za katero od leta 2009 skrbi družina Puklavec, se ponaša z bogato, že stoletno vinarsko tradicijo. Grozdje pridelujejo na do narave prijazen način, ohranjajo pa tudi tradicijo ročnega obiranja. Uporaba najsodobnejše tehnologije jim omogoča postavljanje trendov na področju pridelave belih vin. Vse to so odlični temelji za pridelavo svežih, sadnih in sortno izrazitih vin, kar še zlasti odlikuje blagovno znamko Jeruzalem Ormož.

Eden izmed stebrov ponudbe kleti P&F Jeruzalem Ormož so penine. V zadnjem letu so razširili asortiman, ki sedaj obsega pet penin. Vsaka izmed njih se ponaša s svojo barvo etikete, skupaj pa tvorijo živopisno paleto barv in okusov. Vse penine so pridelane po metodi charmat in kupca očarajo s svojo lahkotnostjo in svežino. Penina Sauvignon (zelena etiketa) prevzame s svojo značilno aromo po kosmuljah, citrusih in pokošeni travi, penino Rosé (bela), pridelano iz sorte modri pinot, pa odlikuje intenzivna cvetica po rdečem jagodičevju. Brut (rumena) je tipična sveža in suha penina, pridelana iz sort beli pinot in chardonnay, Sec, ki jo od nedavnega krasi oranžna etiketa, pa je polsuha penina, pridelana iz sort chardonnay in beli pinot. Poznavalce vin očara predvsem s svežino, eleganco in šarmom. Še vedno pa ostaja najbolj prepoznavna Muškatna penina (rožnata), ki je zelo priljubljena pri ljubiteljih bolj aromatičnih penin. Prve steklenice te polsladke penine so napolnili pred več kot desetimi leti iz sorte muškat otonel, ki daje penini značilno muškatno cvetico in lahkotnost.

Verjetno ne bo odveč omeniti, da so vina iz kleti P&F Jeruzalem Ormož v svoji bogati zgodovini prejela že veliko število domačih in tujih odličij. Samo v letošnjem letu je ta vinska klet prejela kar 77 mednarodnih priznanj, na največjem svetovnem tekmovanju in ocenjevanju vin AWC Vienna pa se je uvrstila med sto najboljših vinskih kleti.

Morda so prav prihajajoči prazniki priložnost, da nazdravite s peninami Jeruzalem Ormož in si tako polepšate druženje z najdražjimi. Ne nazadnje najboljših stvari v življenju ne zadržujemo zase, ampak jih delimo z drugimi.

Na Facebook strani vinske kleti P&F Jeruzalem Ormož www.facebook.com/JeruzalemOrmozKlet ves december poteka nagradna igra, v kateri bodo podelili privlačne nagrade.