Ilka Štuhec se je po četrtem mestu v superveleslalomu v Beaver Creeku in po prvi uvrstitvi med dobitnice veleslalomskih točk optimistično ozrla v nadaljevanje olimpijske sezone, v kateri ne bo zapostavila nobene discipline, tudi slaloma ne. »Pravzaprav v Severni Ameriki nisem doživel ničesar nepričakovanega. Žal tudi z rezultatskega stališča ne. Na smuku (bil je 20., kar so edine slovenske točke v sezoni, op. p.) smučam preveč agresivno na sicer že tako agresivnem snegu. Bolj mi ustrezajo ledeni tereni, kakršni so v Evropi. Moram pa povedati, da je bil dober trening v Copper Mountainu dobra naložba za celotno sezono. Upam, da bomo dobro vadbo potrdili z rezultati na evropskih tekmah,« je svoj nastop ocenil Andrej Šporn, ki se bo z reprezentanco v hitrih disciplinah v ponedeljek odpravil v Val Gardeno, kjer bodo najprej dva dni trenirali, sledili pa bodo treningi smuka in tekma, ki bo prihodnji konec tedna. Po njej bodo lahko alpski smučarji dva dni med božičnimi prazniki preživeli doma, pred novim letom pa jih čaka še smukaška klasika v Bormiu. Najprej pa slovensko moško reprezentanco konec tedna čakajo tehnične discipline v Val d'Iseru.

»Najprej bi se zahvalil Smučarski zvezi Slovenije, ki nam je omogočila tako dober trening v ZDA. Žal rezultati niso bili najboljši in ne iščemo nobenih izgovorov, čeprav je treba povedati, da je bil padec Roka Perka hujši, kot se je videlo po televiziji. Predvsem smo več pričakovali od smukaških preizkušenj. Ne bomo zganjali panike, ampak bomo željni pričakovali evropske tekme,« je pojasnil Tadej Platovšek.

Na novinarski konferenci se je izmed slovenskih smučarjev predstavil le še Klemen Kosi, ki pa je precej zamudil, kar je pri njem že praksa. Za zdaj zamuja tudi v cilju, a trenerji pravijo, da mu je treba dati nekaj časa, saj naj bi bil zelo obetaven smučar. Drugi alpski smučarji in smučarke so se predčasno odpravili v Italijo, kjer iščejo optimalne razmere za trening pred nadaljevanjem svetovnega pokala v St. Moritzu in Val d'Iseru.

Potem ko so severnoameriške vtise predstavili smučarji in trenerji v središču slovenske metropole, je bila nekaj kilometrov stran v prostorih SZS v Podutiku seja izvršilnega odbora. Na njej je vršilec dolžnosti predsednika SZS Enzo Smrekar uradno napovedal, da bo na januarski volilni skupščini kandidiral za predsednika SZS. Smrekar je dejal, da je v zadnjem času opravil številne pogovore z družino, klubi, drugimi pomembnimi osebami v zvezi, ki so ga podprli. Za podpredsednike zveze bo predlagal vodjo olimpijske delegacije in nekdanjo vrhunsko smučarsko tekačico Petro Majdič ter vodjo planiškega organizacijskega komiteja Draga Bahuna, tretje podpredsedniško mesto pa naj bi zasedel nekdo iz alpskih smučarskih disciplin, ki se še ne želi izpostaviti.