Dugonjić samozavest črpa tudi z odprtega prvenstva ZDA v Knoxvillu, kjer je konec tedna osvojil naslov prvaka na 100 jardov prsno. "Tam sem pričakoval še malo boljši izid, a mentalno še nisem bil povsem pripravljen. Moja glavna tekma je na sporedu ta teden. Na to se bom veliko bolj pripravil, bom obrit, spočit in pričakujem boj za medalje v obeh disciplinah," je za STA povedal plavalec.

Osebna pričakovanja Korošca potrjujejo tudi prijave, saj ima na 50 m prsno najboljši prijavljen izid, na 100 prsno drugega. Obenem je v obeh disciplinah na lanskem svetovnem prvenstvu v Carigradu osvojil srebro in pričakovanja so v Evropi lahko najmanj enaka. Obenem je čas, da se plavalcu nasmehne tudi boginja Fortuna, saj je poleti na SP v Barceloni dvakrat za las ostal brez medalje, na 50 m prsno za stotinko, na 100 prsno za tri.

"V vsaki disciplini je nekaj močnih tekmecev. Na 100 prsno je to Daniel Gyurta iz Madžarske, olimpijski prvak na 200 prsno, ki ima tudi najboljši prijavljen izid. Na 50 prsno pa je to Florent Manaudou. Z njim se bom boril za zlato medaljo (Manadou je sicer tik pred zdajci odpovedal nastop zaradi poškodbe, op. STA). Tukaj bi lahko mešal štrene še Italijan Fabio Scozzoli, ki pa ga zaradi poškodbe kolena ni na tekmi."

Majhna skrivnost ostaja forma 25-letnega slovenskega reprezentanta, ki je na lanskem tovrstnem tekmovanju na 50 prsno osvojil bron. "Poleti sem bil res v super formi. Ne vem, če sem v življenju že bil kdaj v taki. Za tukaj še ne vem. To bom videl v četrtek. V polfinalu bom plaval še malo kontrolirano, videl pa bom, kje približno sem. Upam, da je forma podobna kot na SP, in če je res, potem pričakujem tudi osebne in državne rekorde. In če je forma res vrhunska, sem tudi blizu evropskemu rekordu," še pravi plavalec.

Slednji je imel kar nekaj težav pri poletu iz ZDA v Slovenijo. Zaradi snežnega meteža je zamujal njegov let v Chicago, kjer je moral potem čakati kar osem ur, v Frankfurtu v nasprotju z načrti še pet: "Malo se bil utrujen, a v vodi sem se kljub temu počutil zelo dobro. Drobne težave so s časovno razliko devetih ur, a tega sem že vajen, ker pogosto prihajam iz ZDA. Če ne bom zbolel, kar se po taki poti včasih zgodi, pričakujem zelo veliko. Tekem se že veselim."

Ob Dugonjiću bo v četrtek na 100 prsno nastopil še mladinski svetovni prvak na pol krajši razdalji Peter John Stevens. V ženski konkurenci bo na 50 prsno nastopila Tjaša Vozel, na 100 prosto pa Nastja Govejšek in premierno na članskem tekmovanju tudi mladinka Tjaša Pintar. V moški konkurenci bosta na 100 delfin tekmovala Robert Žbogar in Žiga Cerkovnik, na 400 prosto pa Mariborčan Martin Bau.