O tem, da je iz Krke odšel sredi sezone.

Ne gre za nedokončano poslanstvo, ampak zgodbo o uspehu. V Novo mesto sem prišel, ko se je klub boril za obstanek v tretji ligi. S skupnimi močmi smo ga v štirih letih dvignili do najvišjega ranga tekmovanja. Na opravljeno delo sem ponosen, saj je Novo mesto – pa ne le s članskim moštvom, ampak vsemi selekcijami – na elitnem nogometnem zemljevidu Slovenije. Krka bo ostala v srcu in lepem spominu kot del moje nogometne preteklosti.

O tem, ali se je pred prihodom v klub posvetoval z nekdanjim športnim direktorjem Olimpije Miletom Ačimovićem.

Zadnji dnevi so bili zelo burni. Mile, s katerim sva ostala v dobrih odnosih, mi je zjutraj poslal sporočilo SMS. Dogovorila sva za srečanje ob kavi, kajti njegove izkušnje mi bodo zelo pomagale pri viziji in prihodnosti Olimpije.

O tem, v kakšnih odnosih je z Zlatkom Zahovićem v velikem tekmecu Mariboru.

Z Zlatkom nisem ostal v dobrih odnosih, ampak sva bila vseskozi v super odnosih. Desetletje sva bila soigralca v reprezentanci, super korekten odnos sva imela na igrišču in ob njem. Enako je bilo tudi po koncu najinih igralskih karier, ko sva bila vsak na svoji funkciji. Ne vidim razloga, da ne bi bilo tako še naprej. Spoštujem Maribor, sem pa v službi Olimpije in bom naredil vse, da bo čim močnejša.

O tem, kako je kot zunanji opazovalec videl dosedanjo Olimpijo.

Nočem ocenjevati dela predhodnikov. Kot nekdanjemu igralcu Olimpije mi ni vseeno, kako igra in deluje. Je eden kultnih klubov v Sloveniji s tradicijo, imenom, ugledom in tisoče navijačev. Trenutna zasedba je sposobna veliko več, zato uvrstitev na lestvici ni realna slika kakovosti igralskega kadra.

O njegovi viziji Olimpije.

Dobro se zavedam, da sem prišel sredi sezone. V prihodnjih tednih me čaka kopica pogovorov z vodstvom kluba in strokovnim štabom, da naredimo temeljito analiza stanja. Vizija je jasna: narediti Olimpijo veliko močnejšo, boljšo in všečno na igrišču. Ne bomo se zaletavali z velikimi nakupi, delali bomo načrtno. Prepričan sem, da bomo povlekli pravilne poteze, da bo Olimpija na igrišču delovala bolje.

O tem, da je Olimpija prej izbrala novega trenerja kluba kot športnega direktorja.

Zame ni nič nenavadnega, da je bil ob mojem prihodu v klub že trener. Trenerji in športni direktorji prihajajo in odhajajo. Z Miloradom Kosanovićem sem že opravil nekaj pogovorov, ki so bili zelo konstruktivni. Prvi vtisi so zelo pozitivni, čaka pa naju še veliko medsebojne komunikacije v dobrobit Olimpije.

O tem, ali Kosanović ostaja trener Olimpije.

Da. V četrtek bo vodil zadnji trening pred počitnicami in 10. januarja prvega na začetku priprav na spomladanski del prvenstva.

O novačenju igralcev. Novaković je Ljubljančan, ki končuje sezono na Japonskem.

Vsakemu kakovostnemu nogometašu so vrata Olimpije odprta. Ni treba izgubljati besed o tem, da je Novaković igralec vrhunske kakovosti. Ker prestopni rok traja do 31. januarja 2014, še ne morem govoriti o imenih. Pogovori že potekajo.

O rezultatskih ciljih spomladi.

Naša velika priložnost za Evropo je pokalno tekmovanje, kjer smo se uvrstili v polfinale. V ligi se želimo dvigniti čim višje s šestega mesta.

O tem, da ga za začetek spomladi čakata dve tekmi resnice z Mariborom v Stožicah. Konec februarja zaostala tekma iz prve četrtine in 8. marca derbi 22. kroga.

Nimam še občutka, da bosta tekmi resnice. Glede na zapuščino čez noč ne bodo možne velike spremembe. Vedno sem bil timski delavec in igral nogomet na dolge proge. Spomladanski del nam bo dal realne odgovore, kdo je pravi igralec za Olimpijo, kje so minusi in plusi. V pol leta bomo naredili selekcijo in postavili model všečne igre s hitrim in brezkompromisnim nogometom s čim boljšimi rezultati.