Vanja Brodnik, četrta Slovenka, je bila 53. (+4,42).

»V spodnjem delu sem precej izgubila. 'Zažgala' se je smučka, kot pravijo serviserji. V tem hudem mrazu se to včasih zgodi. Zato ni bilo spodaj najhitreje. Pomembno je, da dobro smučam. Danes in včeraj sem dosegla najboljša izida, odkar tekmujem v Lake Louisu. Mraz me, zlasti na progi, ne moti pretirano, bom pa skušala iti sedaj čim prej na toplo,« je dejala Mazejeva, skupna zmagovalka pokala v minuli zimi. Še drugi dan zapored tekmo je začela s številko 17 in tudi tokrat zasedla šesto mesto. Tridesetletnica je s šestim mestom na petkovem smuku dosegla najboljši izid v tej disciplini v Lake Louisu. Po tretjem mestu na slalomu v Leviju je s šestima mestoma dosegla druga najboljša izida sezone.

Črnjanka je le za stotinko zaostajala za tedaj vodilno Weiratherjevo na četrtem merjenju časa, ko je nadoknadila skoraj pol sekunde zaostanka. Po tem kratkem, tehnično zahtevnem delu pa se v zaključku na bolj ravninskih delih ni najbolje znašla in je v cilj prišla s pol sekunde zaostanka za tekmovalko iz Liechtensteina.

Povsem drugače je nastopila Štuhčeva, ki je bila med prvo sedmerico na prvih treh vmesnih časih, do četrtega pa je zaostala več kot sekundo za najboljšimi in izpadla iz deseterice. »Okrog tretjega vmesnega časa sem naredila napako. Zelo nizko me je prineslo in sem pozneje skušala v nadaljevanje vzeti kar največ hitrosti. Nisem najbolj zadovoljna, ker bi lahko dosegla še malo več. Sicer pa sama uvrstitev ni slaba, bom pa skušala jutri napasti kar najbolje,« je dejala Štuhčeva. Dober slovenski nastop je z 25. mestom zaokrožila Ferkova in s tem ponovila uvrstitev, ki jo je dan prej dosegla na smuku.

Höfl-Riescheva, druga za Mazejevo v pokalu v prejšnji sezoni, je v petek slavila osmo smukaško zmago v karieri in je tako v 24 urah slavila še drugič zapored. S 26. zmago v pokalu, deseto v smukih, je prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku pokala (393 točk). Druga je Švicarka Lara Gut (248), tokrat 13., šesta pa Mazejeva (210).

Američanka Lindsey Vonn, ki od hude februarske poškodbe kolena na svetovnem prvenstvu ni tekmovala, je v drugem nastopu prvič prišla do točk. Po 40. mestu na petkovem smuku je bila na prizorišču, na katerem ima rekordnih 14 zmag, 11. (+1,36).

Severni del Amerike, posebej Kanado, je zajel polarni mraz. Zgodaj zjutraj pred tekmo so na vrhu proge namerili celo 40 stopinj Celzija pod lediščem, med tekmo pa je bilo -26 stopinj. Maruša Ferk je na twitterju objavila fotografijo, kjer se na vratu in spodnjem delu obraza vidijo omrzline.

Alpske smučarke se bodo pred ponovnim odhodom v Evropo v nedeljo v Lake Louisu pomerile še na superveleslalomu, ki se bo začel ob 19. uri.