Nato pa se je zgodilo... Na parkirišču pred hišo smo zagledali športni kupe, ki že 15 let velja za umetnino na štirih kolesih, audi TT, zraven njega pa parkiranega lepotca, ki je močno spominjal nanj. Kot bi šlo za original in njegovo kopijo. Usoda ali naključje? Žal nam je bilo le, da ga ni krasila barva, ki se ji že od mladosti ne zmoremo upreti – črna. A to nas ni odvrnilo od tega, da se ne bi za trenutek ali dva prepustili sanjskemu svetu in v RCZ videli njo, postavno črnolasko. S spogledljivimi očmi se je zazrla v naše in zamigala s širokimi boki. Kot da to ne bi bilo dovolj, nam je dejala: Se zapeljeva en krog? Moška domišljija nam je delala sto na uro. Gotovo si želi hitrega seksa. Še pravočasno smo se iz sanj vrnili v realnost. Zapeljeva? Seveda, a ne zgolj za en krog. Francoz(inja) je preveč zapeljiv(a), da bi priložnost za druženje prehitro izpustili iz rok.

Naj bo vsem že na začetku jasno: testni RCZ je mazohist, saj uživa v mučenju. Bolj odločno kot boste namreč pritisnili stopalko za plin, raje vas bo imel in vam bo hvaležnost izkazal na merilniku hitrosti (vse do maksimalnih 235 kilometrov na uro). A brez strahu: superšportnik je zgolj po zunanji podobi, 200 konjičkov, resda iskrivih, pa ne potrebuje jahalca z bogatimi izkušnjami. Bolj nekoga, ki ima dobro uho. Konjički, ki jih sicer razganja še bolj kot najstnico, ki razmišlja o izgubi nedolžnosti, namreč ves čas proizvajajo takšen zvok, da smo nemudoma ugasnili radio in se raje prepustili koncertnemu užitku.

Pravzaprav tale francoz vsaj po zunanjosti spominja na modno ikono in zatorej za volanskim obročem v športno krojenih in usnje oblečenih sedežih pričakujemo nekoga, ki bo tudi v stanju polzavesti znal zdeklamirati razliko med kolekcijo Versaceja in Armanija. A Gianni Versace, žal pokojni kreator, bi gotovo potočil kakšno solzico, če bi videl peugeotovo notranjost. Kot da so razvojniki vso svojo domišljijo porabili pri krojenju zunanjosti. Usnje je namreč dolgočasno sivo in tudi sicer je sopomenka notranjosti dolgočasje. Res škoda, kakšni nori vzorci »a la Versace« bi bili prava bomba! Kot so velike steklene površine, ki RCZ po preglednosti naredijo za netipični kupe, saj je razgled v vse smeri zanimiv kot z ljubljanskega gradu, manevriranje s tem 4,29 metra dolgim štirisedežnikom (sedenja zadaj zaradi utesnjenosti ne privoščimo niti sovražnikom) pa tudi v ozkih mestnih ulicah (zadnji senzorji so serijski) otročje lahka naloga.

P. S.: Kopija boljša od originala? Namesto odgovora zgolj namig, da se njegovemu povabilu k še enemu krogu nismo mogli upreti...

Več fotografij in tehnični podatki na www.dnevnik.si