Po nedeljskem porazu proti Athleticu je trener Gerardo Martino ostal miren in pred novinarji govoril, kako je zelo zadovoljen z igro svojih varovancev v prvem polčasu, ki naj bi bila najboljša do sedaj v letošnji sezoni, pa čeprav jim premoči ni uspelo kronati z zadetkom, kazen za neučinkovitost pa je sledila v drugem polčasu, ko so prejeli zadetek in izgubili.

Podobno miren ostaja tudi Gerard Pique, ki se s porazoma ne obremenjuje preveč in raje optimistično zre v prihodnost. »Iz dneva v dan igramo bolje, je pa tudi nam neprijetno zaradi porazov. A moramo le igrati bolj samozavestno, nikakor pa nismo v takšni krizi, kot bi nekateri radi prikazali. Predvsem moramo bolje reagirati, kadar prejmemo zadetek, nedopustni pa so tudi takšni padci v igri, kot so se nam zgodili v Amsterdamu. V Bilbau smo izgubili nadzor nad tekmo v zadnjih 20 minutah, po prejetem zadetku, ljudje pa so se po porazu osredotočali le na ta slab zaključek in so ga povezovali s tekmo proti Ajaxu. A na tej zadnji tekmi sploh nismo igrali tako slabo, na San Mamesu (stadion Athletica, op. p.) je bilo kar nekaj pozitivnih stvari v naši igri,« je o zadnjih tekmah svoje ekipe dejal Pique.

Branilec Barcelone za slabše rezultate in neprepričljive igre nikakor ne želi kriviti trenerja, predvsem pa si želi, da bi mediji ustvarjali manj pritiska na njegovo moštvo. »Martino dobro ve, kako je v klubu, kot je Barcelona, in kakšna je tukaj atmosfera. Ve, kako vse skupaj deluje, in je nedvomno vrhunski trener. Njegov prihod je imel velik vpliv na našo slačilnico. A nehajte nas primerjati s tisto Barcelono, ki je pred leti osvojila šest lovorik v enem letu, saj bomo v teh primerjavah vselej izpadli slabši. Raje se osredotočajmo na sedanjost in prihodnost, v marcu in aprilu pa bomo videli, če bomo še v igri za vse lovorike, ki so na voljo. Poraza proti Ajaxu in Athleticu nista bila slučajna, saj sta to dve ekipi, ki igrata odličen nogomet, zato bi morali preprosto igrati bolje, če bi želeli ostati neporaženi. Toda pripravljeni smo trdo delati in se ponovno vrniti na zmagovito pot,« je zaključil Pique.