"Ali so dekleta dobro pripravljena, bomo zares videli šele po prvi tekmi v Lillehammerju, a kar se tiče tehnike in treninga v Planici, kjer je skakalnica vzorno pripravljena, lahko potrdim, da so zlasti izkušenejše tekmovalke že na zelo visoki ravni. Samega rezultata ne bi napovedoval, a če bomo prikazali skoke, ki smo jih sposobni, bodo tudi rezultati dobri. Treba je iti korak za korakom, da bomo februar dočakali v najboljši formi," je pred odhodom na Norveško dejal Berčič, ki bo imel na uvodnih tekmah polno kvoto skakalk.

Za zdaj Berčič in njegov pomočnik, nekdanji skakalni šampion Primož Peterka o rezultatskih ciljih ne želita govoriti: "Tekmovalni cilji za sezono je preseči lanske dosežke ter dvigniti pripravljenost deklet, da bodo lahko pokazale vse, kar znajo. O številkah ne bi govoril, saj smo se tako pred sezono dogovorili z dekleti."

Požunovi misli že uhajajo v Soči

Najboljša slovenska skakalka minulo zimo Katja Požun, ki je imela lani kar nekaj težav z zdravjem, v novo sezono vstopa optimistično. "Dlje časa sem imela težave s slabšim imunskim sistemom, popotovanja z letali na Japonsko in nazaj pa so stanje le še poslabšala. Lani sem ravno pred Ljubnim zbolela. Zato sem letos več pozornosti namenila sami prehrani, povečala sem tudi vitaminske dodatke, da me ne bi spet sredi sezone pobralo. Moram namreč paziti tudi na to, da prehitro ne shujšam," je pojasnila Požunova, ki ima v olimpijski zimi razumljivo visoke cilje, a ne želi prehitevati.

"Kot je povedal že Jože (Berčič, op. a.), je tudi moj cilj izboljšati lansko sezono. A dejstvo je, da ta trenutek lanska ne velja nič več. Vsa dekleta pričenjamo z istega izhodišča in že prva tekma bo pokazala, kje smo," je dejala Požunova in priznala, da ji misli, hočeš - nočeš, ves čas uhajajo k olimpijskim igram v Sočiju, kjer bodo februarja prihodnje leto prvič v zgodovini na programu iger tudi smučarski skoki za ženske.

Na vprašanje, če so njene misli usmerjene v Soči, je v smehu odvrnila: "Čigave pa niso? Ampak pomembno je, da grem v vsako tekmo posebej, vsaka je pomembna in če bom ves čas razmišljala le o Sočiju, to ne bo dobro. Olimpijsko zimo sem pričakala dobro pripravljena in menim, da sem kar lepo 'poskočna'. Prvo leto po selitvi iz nogometa k skokom sem se še lovila, drugo leto je bilo že boljše, zdaj pa menim, da sem ujela pravi tekmovalni ritem. Tudi fizično sem zelo dobro pripravljena, malo sem izboljšala še gibljivost in komaj čakam, da se sezona začne."

V letošnji sezoni kar dvakrat pred domačimi navijači

Skakalke se bodo letos kar dvakrat predstavile domačim navijačem. Najprej bo 25. in 26. januarja na sporedu tradicionalna tekma svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji, ki bo to zimo še zadnjič na tej ljubenski skakalnici, saj se že za sezono 2014/15 obeta povečanje naprave ter celovita prenova, je povedal predsednik organizacijskega odbora Rajko Pinter. Nato pa bodo skakalke sezono sklenile 22. marca na Bloudkovi velikanki v Planici.

Uvodna tekma svetovnega pokala sezone pa skakalke čaka v petek, ko bo v Lillehammerju na sporedu tekma mešanih ekip, ki bo obenem prvenec na tej ravni tudi za selektorja Berčiča, ki bo skakalki za ekipo določil po treningu na prizorišču. Že v soboto pa bo za skakalke na sporedu tudi prva posamična tekma sezone.