Dylan je ob pojasnjevanju svojega pogleda na suženjstvo v ZDA in trenutne odnose med različnimi rasami dejal: »Črnci vedo, da se nekateri belci niso hoteli odreči sužnjelastništvu ... Če ima nekdo sužnjelastništvo ali pripadnost Ku Klux Klanu v krvi, črnci to čutijo. Tako kot Judje čutijo nacistično kri in Srbi hrvaško.«

To je zmotilo hrvaško skupnost, ki je v odzivu na pogovor zapisala, da nimajo nič proti reviji ali glasbeniku osebno, a »ni mogoče primerjati hrvaških vojnih zločincev z vsemi Hrvati«. Na Hrvaškem so nekatere radijske postaje po objavljenem pogovoru 27. septembra lani prenehale predvajati Dylanovo glasbo.

Dylan velja za enega najvplivnejših tekstopiscev v popularni glasbi, pa tudi za zagonetno osebnost z nosljajočim glasom in čemernim pogledom. V svoji polstoletni karieri je z inštrumenti, kot so akustična, bas in električna kitara, orglice, klavir in klaviature, vtisnil svoj pečat v žanrih folk, rock, blues, country, rhythm & blues in gospel glasbe.

Lani je izdal svoj 35. studijski izdelek The Tempest. Maja je postal častni član ameriške akademije umetnosti in književnosti. Minuli mesec je prejel francoski red legije časti.