Klemen Kosi je bil 59. (+3,82), Andrej Šporn 62. (+4,18), Rok Perko, tretji Slovenec na startni listi, pa po padcu na sobotnem smuku ni nastopil. Slovenski smučarji v tej sezoni po peti tekmi ostajajo še brez točk v pokalu.

Tekmovanje se je zelo vleklo, saj je bilo večkrat prekinjeno, ko so urejali proge v spremenljivih vremenskih razmerah in včasih zelo slabi vidljivosti. To je najmanj motilo Svindala, ki je s šesto zmago v Lake Louisu prehitel Avstrijca Hermana Meierja, obenem pa je z 22. zmago v karieri sedaj najboljši norveški alpski smučar v zgodovini; eno zmago manj je dosegel Kjetil Andre Aamodt.

"Lake Lund? Tako naj bi se preimenovalo to zimskošportno središče? Pretiravate. Mislim, da bi bilo neprimerno ustreznejše Lake Lindsey," je ocenil Svindal in pri tem mislil na Lindsey Vonn, ki je na tem kanadskem prizorišču nanizala kar 14 zmag. "Jasno pa je, da je to eno mojih najljubših prizorišč, posebej superveleslalom, saj sem v tej disciplini pred tem zmagal že štirikrat (2005, 2007, 2011 in 2012). Vesel sem tudi, da sem najboljši po zmagah med rojaki, čeprav moram reči, da je bil Kjetil izjemen smučar. Poznam ga in je moj vzornik," je dodal Svindal.

Svindal ima sedaj v seštevku pokala na čelu 200 točk, sledita pa Avstrijec Marcel Hirscher, branilec velikega globusa (160), in Američan Ted Ligety (124).

Alpske smučarje v svetovnem pokalu konec prihodnjega tedna čakajo tekme v ameriškem Beaver Creeku, kjer bodo od petka do nedelje na programu najprej superveleslalom, nato pa še smuk in veleslalom.