Včeraj pa so tudi v novomeški ekipi Adria Mobil potrdili, da Matej Mugerli ostaja njihov deseti član. Mugerli je dolgo upal, da se bo vrnil v Cannondale ali katero od elitnih ekip ProToura, kjer je pred leti že bil. Niti četrto mesto v končni razvrstitvi EuropaToura, kar je najlepši odraz izjemno dobre sezone, pa Primorcu v tem kriznem obdobju ni pomagalo. Izmed uveljavljenih slovenskih kolesarjev delodajalca še vedno nima Grega Bole. Na njegovo nesrečo se je pred dnevi v prometni nesreči hudo poškodoval njegov italijanski menedžer Alex Carera.

Jure Kocjan je iskal sam. »Če bi bil nekaj let starejši, ki izbral kakšno avstrijsko ekipo, ali kaj v bližini ali Dubai Sky. Ameriška ekipa pa je glede potenciala morda boljša opcija. Če se bom sposoben vrniti na raven pred boleznijo, ne bo težav, da se še enkrat dokažem in vrnem. Ne nazadnje je to že četrtič, da sem na hitro izgubil ekipo, a sem kljub krizi vedno našel novo. In poleg tega se za sezono 2015 zaradi reforme UCI obeta še eno, še bolj kritično leto za iskanje ekip. Amerika ima v več pogledih le večji potencial, čeprav je Armstrong tam naredil veliko škode. A take krize kot v Evropi očitno ni,« je razmišljal 29-letni Kocjan, specialist za težje enodnevne in ravninske etapne dirke.

»Ekipo sem dobil s pomočjo Facebooka. In še srečo sem imel, ker je nov šef že zaprl svoj profil in mojega sporočila dolgo ni videl. Res pa je, da sem šefa ekipe bežno poznal z dirk v ZDA in se tudi moji uspehi niso tako pozabili, kot se doma ali v Evropi. Sicer so želeli, da se preselim v ZDA, a zame zaradi družine to ni opcija. Zato bo večkrat treba leteti na dirke čez Atlantik, a očitno se Američanom račun še vedno izide. Z mano ter še dvema zelo znanima kolesarjema se nadejajo povabil na najmočnejše dirke v ZDA. Predvsem za dirko Po Kaliforniji,« je še pojasnil Kocjan.