Ekologija in trajnostni razvoj sta ključni smernici odnosa do okolja, ki ga Zavarovalnica Triglav udejanja tudi v nekaterih družbeno odgovornih akcijah ter v aktivnostih poslovanja. Tako je Zavarovalnica Triglav eden izmed podpornikov zahtevnega podviga, ki so se ga lotili dijaki Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Šolskega centra Celje.

Dijaki iz poškodovanega vozila dacia sandero izdelujejo električni avtomobil, ki je prijaznejši do okolja in izda manj izpustov od tistih, ki imajo motor z notranjim izgorevanjem. Avto s pomočjo mentorjev v celoti predelujejo sami pri urah praktičnega pouka. Dela so v polnem teku, tako da je avto karoserijsko že skoraj gotov, odstranjen je že tudi motor. V projekt so vključeni tudi dijaki in študentje drugih šol Šolskega centra Celje. Predviden čas izdelave vozila je eno leto. S tem želijo predvsem dokazati, da so električna vozila že lahko uporabna za vožnjo na srednje razdalje. Avtomobil na električni pogon naj bi po končani prvi fazi predelave z enim polnjenjem prevozil okoli 150 kilometrov, koncept tega avtomobila pa bo takšen, da ga bodo v šoli lahko neprestano nadgrajevali (povečevali domet, krajšali čas polnjenja, vgradili sončne celice). Po prvi predelavi bo avto ostal v šoli, kjer ga bodo uporabljali kot dostavno vozilo in nadgrajevali.

Zavarovalnica Triglav pa je aktivna tudi v lastnih projektih, s katerimi skrbi za okolje in družbo. Tako je letno poročilo Skupine Triglav za leto 2012 letos prvič izdano zgolj v digitalni obliki, brez tiskane različice. V Triglavu zbirajo odpadke le na ekoloških otokih v vseh enotah razen v Murski Soboti, kjer komunalno podjetje ne more zagotoviti ločenega odvoza odpadkov. Na tej enoti tako zaposleni sami ločeno zbirajo papir in embalažo ter poskrbijo za ločen odvoz. Zavarovalnica Triglav je letos končala že četrto sezono vseslovenske akcije Očistimo gore in planine, v okviru katere je Zavarovalnica Triglav z več kot 100.000 biorazgradljivimi vrečkami opremila že skoraj 60 koč in planinskih postojank po Sloveniji v štirih letih. Po ocenah smo tako ljubitelji gora doslej v dolino prinesli že skoraj 20 ton smeti. Partnerstvo z okoljem in družbo v skrbi za trajnostni razvoj je v Zavarovalnici Triglav aktivnost, ki ne mobilizira le njenih zaposlenih, temveč v vsako leto obsežnejših akcijah tudi vedno večje število Slovencev. Družbena odgovornost v Skupini Triglav ni le pomemben del poslovne strategije, ampak je prisotna pri vsakodnevnih delovnih opravilih zaposlenih (racionalna poraba tiskovin, vode, luči, gretja, pitje sveže vode, natočene iz pipe in lastne steklenice…).