Kot je ob izidu albuma dejal Cave, pesmi na že 15. studijskem albumu z The Bad Seeds opisujejo, kako je internet vplival na "pomembne dogodke, trenutna navdušenja in mistično obarvane absurdnosti" ter raziskujejo, "kako bi lahko prepoznali in dali težo resnično pomembnim stvarem".

Z izrabljeno metaforo o albumih kot otrocih bi zadnji album opisal kot fantomskega otroka v inkubatorju, je glasbenik dejal ob predstavitvi albuma.

Cave je v Ljubljani nastopil že devetkrat. Z zasedbo The Bad Seeds se je predstavil v letih 1987, 1990, dvakrat leta 1992, v letih 1994 in 2001, dvakrat leta 2005, v zasedbi Grinderman, ki se je izvorno imenovala Mini Seeds, pa se je v Ljubljani ustavil leta 2010.

Petinpetdesetletni avstralski rocker je glasbeno pot začel v 70. letih minulega stoletja z zasedbo The Birthday Party, po razpadu skupine pa je začel nastopati z dolgoletnimi spremljevalci The Bad Seeds. Posnel je vrsto albumom, med drugim Kicking Against The Pricks, Your Funeral... My Trial in Murder Ballads.

Cave se je poskusil tudi v igralstvu in pisanju scenarijev, med drugim je v filmu Jesse James in strahopetni Robert Ford iz leta 2007 zapel pesem o zloglasnem zločincu ameriškega divjega zahoda.