»Zelo žal mi je. Imeli smo možnost za veliko točko po velikem boju. A nekdo zgoraj je očitno želel, da temu ni tako. Upam, da se nam bo to vrnilo že na naslednjih tekmah s Slovanom, Zagrebom in Velenjem. Prav tako upam in verjamem, da to na nas ne bo vplivalo negativno, temveč nas bo vzdignilo, nam dalo voljo, željo in moč, da Celje odpeljemo tja, kamor smo si zastavili – med šestnajst najboljših v Evropi,« je dramatičen razplet komentiral trener Vladan Matić. Po izteku igralnega časa je Razgor izvajal sedemmetrovko in že premagal vratarja Mirka Alilovića, a je žogo premočno potisnil na tla, tako da se je odbila čez gol.

Ko je v Veszprem Areni, ki je kopija celjskega Zlatoroga in v kateri je bilo tudi okoli 150 gostujočih navijačev, 21-kratni madžarski prvak povedel z 8:2, 9:3 in 11:4, je kazalo, da bodo pivovarji doživeli polom. A sprememba obrambe je prinesla zmanjšanje zaostanka s 6:12 na 10:12. V drugem polčasu so Celjani počasi, a zanesljivo zmanjševali razliko. Po zadetku Gašperja Marguča za 22:22 se je deset minut pred koncem vse začelo z ničle, kmalu zatem pa je Matićeva četa po Razgorjevem golu povedla s 23:22.

Madžari (brez poškodovanega Laszla Nagyja) so izkoristili zaporedni izključitvi Nemanje Zelenovića in Vida Poteka (v 53. minuti je dobil rdeči karton) in z dvema igralcema več zaostanek s 23:24 spremenili v vodstvo s 25:24. Takšna razlika je bila tudi dve minuti pred koncem (27:26), nato pa je sledila infarktna končnica. Matevž Skok je ubranil sedemmetrovko Momirju Iliću in Celjani so krenili v zadnji napad. Razgor je prišel do strela s krila, nad njim pa je eden izmed domačih igralcev naredil prekršek za najstrožjo kazen. Kljub nepisanemu pravilu, da sedemmetrovke ne strelja igralec, nad katerim je bil storjen prekršek, se je Razgor znašel iz oči v oči z Alilovićem – in potegnil kratko.

Sebastian Skube je bil s sedmimi zadetki prvi strelec sobotne tekme ob Blatnem jezeru, a to je bila slaba tolažba. »Mislim, da smo lahko na splošno z našo igro zadovoljni. Dobili smo samozavest, dokazali smo samemu sebi in še komu drugemu, da se lahko enakovredno kosamo z Veszpremom sredi Veszprema. Sem pa tudi izjemno razočaran, saj nam ni uspelo dobiti napete končnice. To se nam prepogosto dogaja,« je dejal Sebastian Skube. Celjane že v sredo čaka ligaški obračun s Slovanom v Ljubljani, v soboto tekma evropske sezone z Zagrebom v Zlatorogu, naslednjo sredo pa domači obračun z vodilnim Gorenjem.

Liga prvakov, 6. krog, skupina A: St. Peterburg – Zaporožje 18:24 (10:14), Zagreb – Rhein Neckar 24:28 (12:13), Veszprem – Celje Pivovarna Laško 27:26 (13:10), vrstni red: Veszprem 12, Rhein Neckar 9, Zaporožje 7, Celje PL in Zagreb po 4, St. Peterburg 0, skupina D: Flensburg – Hamburg 27:24 (11:13), Gorenje – La Rioja 33:28 (15:14), Aalborg – Drott 37:23 (17:7), vrstni red: Hamburg 10, Flensburg 9, Aalborg 8, Gorenje in La Rioja po 4, Drott 1.