V igri Gorenja so bila velika nihanja: od vodstva s 6:3 do 7:9, od 22:15 in 23:16 do 25:22.

Takšni vzponi in padci so normalni, saj je nemogoče pričakovati, da bi katera koli ekipa na svetu zdržala v visokem ritmu vseh šestdeset minut. A vesel in ponosen sem, da so se fantje vedno znova – predvsem v kritičnih in odločilnih trenutkih – zbrali in dvignili ter prišli do pomembne zmage. V določenih obdobjih igre sem bil zelo zadovoljen tako z napadom kot obrambo, s slednjo še zlasti v prvem delu drugega polčasa, ko je delovala enkratno. Želim si, da bi takšna obdobja vrhunske igre trajala čim dlje, kar bo s treningi, tekmami in izkušnjami tudi prišlo. V prvem polčasu smo igrali obrambo 5-1, v kateri je bilo še vedno premalo zapiranja, pomaganja in gibanja, v nadaljevanju pa je bil sistem 6-0 na precej višji ravni. Naš (pol)protinapad ni deloval na želeni ravni, v napadu smo naredili preveč tehničnih napak, kar je bil glavni razlog, da so se Španci nekajkrat nevarno približali.

Za obrambo Gorenja je bil v prvem polčasu neustavljiv Jimenez, ki je v tem delu igre dosegel devet golov, v drugem pa Goncalves s sedmimi.

Jimenez je na položaju desnega zunanjega v prvem polčasu odigral vrhunsko. Na nobenem videoposnetku ga nisem videl igrati tako kakovostno: ima hitre in raznovrstne strele, dober je v prodorih in preigravanjih... Mogoče smo se preveč osredotočili na nasprotno stran španskega napada, ker sta nam na prvi tekmi v Logronu leva zunanja Goncalves in Patrianova nasula enajst golov. Na povratni smo levorokega Jimeneza v drugem delu dobro ustavljali, da ni prihajal do čistih strelov, zaradi naše odlične obrambe in obramb naših vratarjev, med katerima je izstopal odlični Benjamin Burić, pa je bil tudi precej neučinkovit.

Portugalska sodnika Cacador in Nicolau s čudnimi odločitvami v škodo obeh ekip nista bila na ravni evropske lige prvakov.

Da. Nismo bili zadovoljni s sojenjem, a na to ne moremo vplivati. Želim si, da bi bilo sojenje v prihodnje kakovostnejše: ne le za nas, ampak za vse ekipe, ker si rokomet to zasluži. Upam, da bo tudi evropska zveza EHF na tem področju naredila več kot doslej.

Blestel ni niti norveški delegat Hogsnes, ki sredi drugega polčasa ni priznal regularnega gola Gorenja, to pa je storil šele nekaj minut kasneje po številnih protestih.

Očitno je na zapisnikarski mizi prišlo do zmede. Delegat je najprej dejal, da ni bilo gola, šele kasneje ga je priznal. Ta dogodek je tudi mojo ekipo precej vrgel iz tira, saj so se fantje začeli obremenjevati s tem. Razumem, da so dosegli regularen gol, da so se borili za njegovo priznanje in da so želeli zmagati, a so brez zveze porabili veliko energije za to. Stranske zadeve, na katere nimajo vpliva, morajo odmisliti. Osredotočiti se morajo le na igro, na klopi pa imamo ljudi, ki rešujejo takšne zadeve.

Z La Riojo ste točkovno izenačeni in v prednosti na medsebojnih tekmah, a Španci imajo lažji razpored v zadnjih štirih krogih.

V Španiji smo zakockali zmago, ki bi nam ob sobotni v Velenju že na široko odprla vrata osmine finala lige prvakov. Potem bi bilo vse lažje, tako pa nas čaka težka naloga. La Rioja poleg dveh gostovanj pri Hamburgu in Flensburgu igra doma tako proti Aalborgu kot Drottu, nas pa poleg gostovanj na Švedskem in Danskem čakata še domači tekmi proti favoriziranima nemškima kluboma. Upam, da se bodo v zadnjih štirih krogih zgodila tudi kakšna presenečenja, ki nam bodo šla na roko v boju za napredovanje v osmino finala.

Že pojutrišnjem sledi gostovanje pri švedskem Drottu, ki vas je v prvem krogu v Velenju zelo namučil.

Po težki tekmi z La Riojo nas jutri čaka dolgo in naporno potovanje na Švedsko, v sredo pa tekma. Zaradi napornega ritma je časa za regeneracijo, počitek in pripravo na nasprotnika malo. V Velenju smo zmagali s 35:33, Drott pa se je izkazal za neugodnega nasprotnika, ki smo ga na osnovi videoposnetkov mogoče tudi malce podcenjevali. V Halmstadu ne smemo razmišljati o ničemer drugem kot o zmagi, ki jo nujno potrebujemo, če želimo ostati v boju za osmino finala.