V začetku avgusta so objavili javni razpis, s katerim so iskali ponudnika za izdelavo projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, in sicer tako za zgraditev tribune kot tudi osvetlitev stadiona. Kot so pojasnili na Mestni občini Novo mesto, so do izteka roka, 28. avgusta, prejeli šest pravočasnih ponudb. Izbrali so mariborsko podjetje Styria arhitektura, ki je, kot pravijo na občini, izpolnilo vse zahteve iz razpisne dokumentacije in je bilo hkrati najugodnejši ponudnik.

Zapletlo se je pri upoštevanju referenc

Postopek izbire izvajalca pa so morali ustaviti, ker je ptujsko podjetje Projekta inženiring vložilo zahtevek za revizijo postopka, saj so njegovo ponudbo na občini izločili. Kot je pojasnil direktor Miran Čeh, se je zapletlo pri upoštevanju navedenih referenc. Projekta inženiring je namreč kot referenco navedel dva projekta, od katerih je strokovna komisija upoštevala le enega. Ptujskemu podjetju namreč niso priznali reference za športni park Spuhlja.

Zahtevek je najprej v predrevizijskem postopku kot neutemeljenega zavrnil novomeški župan Alojzij Muhič, pred dnevi pa so mu pritrdili tudi na državni revizijski komisiji. To pomeni, da vlagatelj zahtevka za revizijo ni uspel dokazati, da je naročnik s svojo odločitvijo o izločitvi ponudbe ravnal nezakonito, dodajajo na občini.

V Novem mestu bodo lahko nadaljevali postopek izbire ponudnika in z izbranim izvajalcem tudi podpisali pogodbo. V predvidoma štirih mesecih naj bi izdelali projektno dokumentacijo in vložili vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja. Takrat bo določena tudi ocenjena vrednost investicije, so še pojasnili na občini.js