Ob 15. uri bo potekalo predavanje Premladi, da bi razumeli, predavala bosta Barbara B. Stegeman in Marcus Mörchen. Ob isti uri bodo udeleženci ob kavi lahko poklepetali s Paolo Buonadonna, začela pa se bo tudi delavnica pregleda fotografskih map v prostorih DNS. V okviru delavnice s bodo fotografi lahko predstavili direktorici fotografije na Washington Postu MaryAnne Golon.

Tekom dneva bodo potekala tudi predavanja z naslovi Važno je prodati, ne zmagati, Pogled z 8. nadstropja in Ko trojka ubije javno televizijo. V medijski kavarni bodo udeleženci klepetali še z Barbaro B. Stegeman, Marcusom Mörchenom, Zdravkom Reićem in drugimi.

Festival se bo zaključil z jubilejno oddajo Toplovod z Miho Šaleharjem, ki bo trajala med 20.30 in 21.30 uro zvečer. Več o programu festivala si lahko ogledate na tej povezavi , dogajanje pa lako v živo spremljate na tej povezavi.

Včeraj je Društvo novinarjev Slovenije (DNS) podelilo nagrade čuvaj/watchdog za letošnje novinarske in fotoreporterske dosežke. Tudi letošnje leto ni minilo brez novinarjev Dnevnika. Nagrado za izjemen dosežek v novinarski fotografiji je prejel Dnevnikov fotoreporter Jaka Gasar, Tomaž Modic pa je prejel debitantsko nagrado za dosežke mladih novinarjev. Več o nagradah si lahko preberete v članku Novinarske nagrade čuvaj/watchdog prejela tudi Tomaž Modic in Jaka Gasar z Dnevnika (video).