Gorenje je v Logronu sredi drugega polčasa vodilo že z 22:18, v končnici imelo vse v svojih rokah, a izgubilo.

Premagali smo sami sebe. Imeli smo velika nihanja v igri, od vrhunskih do katastrofalnih obdobij. V desetih minutah drugega polčasa nam je uspel podvig, saj smo prišli od minus dva do plus štiri. A nato smo bili neumni in neodgovorni, da te prednosti nismo vsaj zadržali, če ne celo povišali. Nespretno in prehitro smo jo zakockali, delali smo neumne in osnovnošolske napake ter zapravljali »zicerje«, a vseeno dosegli kar 31 golov. V 90 odstotkih napadov smo izigrali špansko obrambo in prišli do čistih strelov, toda žal smo jih veliko zgrešili.

Kljub porazu še vedno vztrajate, da je Gorenje boljše od La Rioje?

Da. Prepričan sem, da smo boljši in kakovostnejši. Kljub slabši igri smo bili v Logronu v igri za zmago, kar me navdaja z optimizmom. Imamo boljši in širši igralski kader, gostje imajo več težav s poškodbami, na kar pa se ne smemo zanašati, igramo doma. Na igrišču moramo potrditi kakovost, ki jo imamo, ne pa se več izgovarjati na mladost in neizkušenost. Proti La Rioji se moramo najprej podati v lov za zmago, nato pa še za to, da nadomestimo minus tri iz Španije. Obojega smo sposobni, zmaga pa je nujna, če želimo ostati v boju za osmino finala.

Danski Aalborg je po zmagi v Velenju (30:25) slavil še proti Drottu na Švedskem (35:26) in se utrdil na tretjem mestu v skupini D.

To zame ni nobeno presenečenje. Že po žrebu skupin mi je bilo jasno, da sta prvi dve mesti rezervirani za Hamburg in Flensburg, tretje bolj ali manj za Aalborg. Gre za vrhunsko ekipo z nekaterimi odličnimi igralci, po polovici skupinskega dela tekmovanja pa sem še bolj prepričan, da bo Aalborg tretji.

Po tekmah proti Aalborgu in La Rioji vas je EHF kot najboljšega srednjega zunanjega igralca izbral v idealno sedmerko kroga, čeprav je Gorenje obakrat izgubilo.

Verjemite, da bi dvakratno izbiro v idealno sedmerko kroga takoj zamenjal za štiri točke proti Dancem in Špancem. Tudi če ne dam več nobenega zadetka in če nikoli več nisem izbran v nobeno sedmerko. Je pa izbira potrditev dobrega dela in mi daje dodaten motiv. A v ospredju sta še vedno ekipa in rezultat, šele potem pa pridejo na vrsto individualni uspehi, lovorike in priznanja.

Ste pričakovali, da boste tako uspešno in hitro opravili preskok iz slovenske lige med evropsko elito?

Upal sem in potihoma pričakoval, da mi bo šlo tako dobro. Igrati med evropsko elito je po eni strani težje, saj ti nasproti stojijo vrhunski igralci in klubi, po drugi pa lažje, saj imam zdaj v ekipi zraven sebe pet veliko boljših soigralcev, kot sem jih imel v preteklosti. Tekme proti takšnim vrhunskim ekipam, kot sta Hamburg in Flensburg, so najlažje za igranje, saj nimaš česa izgubiti in ni nobenega pritiska. Zato lahko igraš neobremenjeno in sproščeno ter pokažeš, kaj znaš in koliko veljaš.

Na dveh domačih tekmah proti Drottu in Aalborgu se je v Rdeči dvorani v povprečju zbralo le dobrih 1100 gledalcev, kar je najslabši obisk med vsemi 24 klubi v ligi prvakov.

Zagotovo bi bilo lepše in boljše, če bi bila Rdeča dvorana nabito polna. A na obisk vpliva več dejavnikov, v polni dvorani pa je pač lažje igrati. Še posebno v odločilnih trenutkih so navijači tisti, ki znajo ponesti ekipo. Upam, da bo Velenje spoznalo, da je tekma proti Špancem ključna za nas, in da se bodo gledalci odzvali v čim večjem številu.