Med pomembnejšimi novicami iz ZDA prihaja podatek o 0,2-odstotni inflaciji oktobra, kar pomeni praktično nespremenjeno sliko glede na september. Na letni ravni je opazno počasno nižanje inflacije z 1,2 na 1 odstotek.

Med poslovnimi objavami je za navdušenje med vlagatelji poskrbelo podjetje Green Mountain Coffee Roasters. Podjetje, ki podobno kot Starbucks vodi verigo kavarn, kjer gostom ponujajo širok izbor kav, je v četrtek objavilo odlične rezultate za četrto fiskalno četrtletje. Podjetje je dobiček zvišalo za 38 odstotkov na 127 milijonov dolarjev, marže pa s 33,4 na 36 odstotkov in okrepilo prihodke za 22 odstotkov na dobro milijardo ameriških zelencev. Hkrati so z objavo poslovnih rezultatov napovedali odkup lastnih delnic v višini do milijarde dolarjev. Po objavi rezultatov je cena delnic poskočila za 15 odstotkov na dobrih 70 dolarjev.

Za konec omenimo vse močnejše govorice o izvedbi prve ponudbe delnic javnosti (IPO) družbe Chrysler. IPO proizvajalca avtomobilov bi lahko bil po informacijah vpletenih že decembra. Pred začetkom izvedbe IPO je Chrysler objavil dobre prodajne številke segmenta vozil SUV in poltovornjakov. Zanesljivih novic o začetku kotacije delnic v tem trenutku še ni, vendar se običajno kotacija izvede že v nekaj dneh po uspešnem IPO.