"Na finančnem področju smo si nalili čistega vina. Dokončno smo videli, kakšne so številke. Moj cilj je, da do konca mandata zaključimo vsaj z pozitivno ničlo. Naslednja moja želja je bila, da smo bolj prisotni na mednarodni ravni. Z izvolitvijo Tomaža Poljanca v odbor direktorjev na Evropski kolesarski zvezi smo to dosegli. Seveda je to prvi korak, treba je delati naprej. Povečali smo naš ugled na Olimpijskemu komiteju Slovenije, kjer imamo novega člana v odboru za vrhunski šport, tega prej nikoli ni bilo s strani KZS. V letošnjem letu nadaljujemo projekt BMX proge, povezali smo glavne akterje. Vem, da se stvar premika, upam, da bo v letu 2014 to zaključeno. Združevanje se povečuje, vse manj je preprek med klubi, med cestnim in gorskim kolesarstvom. Svežina je prišla z novim generalnim sekretarjem, prišli so novi sponzorji," je program, s katerim je sedel na predsedniški stolček, po letu dni pokomentiral Grm.

»Moramo negovati sponzorje«

Finančno stanje v slovenskem športu je zaskrbljujoče, enako se godi tudi kolesarstvu. Mnogi kolesarski klubi so zaradi tega omejili svoje delovanje, nekateri so prenehali obstajati. "Stanje ni rožnato. Moramo se zavedati, da se lahko vsak dan zgodi, da izgubimo sponzorja. Med uspehom in porazom je majhen korak, od neuspeha do uspeha pa je zelo dolga pot. Vsi se moramo ukvarjati s tem, negovati sponzorje, da se nam čim manjkrat zgodi, da čez noč izgubimo sponzorja," meni Grm, ki je težave ponazoril na primeru kranjske Save, ta je v preteklosti vzgojila številne odlične kolesarje.

KZS je imela letos velik minus

"Letošnje leto je Sava po dolgih letih zaključila s sponzoriranjem Kolesarskega kluba Sava Kranj. Vem, da je zelo težko, ampak prilagoditi se bodo morali položaju. Prepričan sem, da bodo dobili nove sponzorje. Verjetno ne bodo v letu 2014 startali s takšno ekipo kot letos, ampak slej kot prej se bodo pobrali. Prišli bodo boljši časi," je dejal Grm in priznal, da je tudi finančno stanje na KZS slabo: "Kolesarska zveza je imela letos zelo velik minus. Predvsem je pomembno, da vemo, da so to prave številke. Ne pa da vsakič, ko odpremo omaro, pade ven okostnjak ali kaj podobnega."

Svetla točka uspehi Mohoriča, Žakljeve, Mezgeca, ...

Svetla točka letošnjega leta so uspehi slovenskih kolesarjev. Matej Mohorič je na svetovnem prvenstvu v kategoriji do 23 let na cestni dirki osvojil zlato odličje, Tanja Žakelj je postala evropska prvakinja v gorsko-kolesarskem olimpijskem krosu in osvojila skupno zmago v svetovnem pokalu, med sprinterji se je uveljavil Luka Mezgec ...

"S samimi rezultati sem zelo zadovoljen. Všeč mi je, da niso bili samo na eni strani, ali samo na gorski ali samo na cestni. Rezultati so bili zelo lepo porazdeljeni. Lahko rečem, da smo skupaj vsi kolesarji veseli vseh rezultatov. So pa to temelji, ki smo jih precej dvignili za naslednje leto. Hkrati to pomeni nove obveznosti, še večji zagon, zato da bomo presegli te meje, ki smo jih letos dosegli. To ne bo lahko, tega se zavedamo. Moramo se potruditi, da bo naslednje leto še boljše ali pa vsaj tako dobro kot letošnje," je zaključil Grm.