Prvo tekmo dveh ekip z mega zvezdnikoma so Portugalci v petek dobili z 1:0, zadel je seveda Cristiano Ronaldo, a minimalen zaostanek je ohranjal upe za preboj na mundial tudi za Švede. Ti so včerajšnjo tekmo v Stockholmu nestrpno pričakovali, skorajda vse svoje upe pa so polagali na izjemnega Ibrahimovića.

Zvezdnik PSG se je sicer izkazal, ko je na vodilni gol Ronalda odgovoril z dvema zaporednima zadetkoma in Švede v 72. minuti znova pripeljal na le zadetek zaostanka, toda šov mu je v nadaljevanju vendarle ukradel Portugalec, ki je zadel še dvakrat in s hat-trickom poskrbel, da bo njegova reprezentanca tudi v Braziliji v družbi najboljših.

Ibrahimović je po porazu čestital Ronaldu in ostalim Portugalcem, a ob tem ni skrival slabe volje, saj je bila zanj pri 32 letih to najverjetneje zadnja priložnost, da bi še enkrat zaigral na svetovnem prvenstvu, včeraj pa je morda zato odigral tudi zadnjo tekmo za švedsko reprezentanco. Pravi pa tudi, da turnir v Braziliji ne bo preveč kvaliteten, ker tam ne bo njega.

»Danes je po vodi splavala verjetno zadnja priložnost, da bi se s svojo reprezentanco še kdaj uvrstil na svetovno prvenstvo. A nekaj je jasno, svetovno prvenstvo brez mene ni vredno gledanja, zato ga ni treba nestrpno pričakovati. Portugalski čestitam ob uspehu, a obe reprezentanci bi si zaslužili tam nastopiti. Razočaranje po izpadu je seveda veliko, svetovno prvenstvo v Braziliji pa bodo za Švedsko žal ostale le sanje,« je sporočil Ibrahimović.

Ronaldo je postal najboljši portugalski strelec vseh časov

Precej boljše volje je bil sinoči seveda Cristiano Ronaldo, ki je v dodatnih kvalifikacijah dosegel vse štiri gole za Portugalsko in bil tako najbolj zaslužen za uvrstitev na svetovno prvenstvo. Zvezdnik Reala je z včerajšnjimi tremi goli postal tudi najboljši strelec portugalske reprezentance vseh časov, s 47 zadetki se je na prvem mestu izenačil s Pauleto. A kot pravi, ga rekordi ne zanimajo.

»Rekordi so, da se podirajo. A to nikakor ni moja prioriteta. Vedel sem, da Portugalska potrebuje in računa na mojo pomoč, nimam pa se komurkoli za dokazovati. Vselej poskušam dati vse od sebe in kritikom odgovarjam le na igrišču. Tudi tokrat sem opravil svoje delo za ekipo, ki si v celoti zasluži čestitke. Seveda smo med tekmo preživljali tudi težke trenutke, a tako tudi velike ekipe zmagujejo. Ko so Švedi zadeli, smo se nekoliko preveč potegnili v obrambo, a v nadaljevanju smo znova zaigrali bolje,« je po tekmi dejal vnovični portugalski junak.

Dvoboj Portugalske in Švedske je bil vse dni v znamenju primerjav med Ronaldom in Ibrahimovićem, a Portugalec pravi, da se s tem ni preveč ukvarjal: »Ne tekmujem proti Ibrahimoviću. Je fantastičen igralec in največji zvezdnik švedske reprezentance, a tu ni šlo za najin dvoboj. Jaz ne igram zase, temveč za ekipo.«