Marta Bon: Čeprav je dobil težko skupino, je lahko Krim vesel razpleta žrebanja. Strokovno in klubsko vodstvo je v tretjem letu Tisljevega trenerskega mandata napovedalo naskok na vrh Evrope, kar vsi tudi pričakujemo, in zdaj je priložnost za to. Glede na visoke denarne vložke in vrhunski igralski kader ne vidim nobenih razlogov, da ne bi razmišljali o najvišjih ciljih v Evropi. Nasprotniki v skupini v drugem delu so najmanj na isti kakovostni ravni kot Krim, zato je slovenski klub brez dvoma vsaj konkurenčen. Toda razlika je v tem, da imajo vsi štirje klubi različno vizijo in strategijo. Krimove predstave na igrišču v prvem delu lige prvakinj v precej lahki skupini seveda niso bile najbolj prepričljive. A po drugi strani je šlo morebiti zgolj za ogrevanje za drugi del in načrtno dvigovanje forme za nadaljevanje tekmovanja.

Robert Beguš: Krimovke so dobile zelo težko skupino. Kakovost ženskega rokometa v Evropi je v zadnjem času sicer padla, toda med osmimi ekipami je še vedno šest dobrih. Med to šesterico vsaka ne more biti evropski prvak, ampak samo štirje. Eden štirih je seveda tudi Krim, poleg njega pa v ta krog spadajo še Györ, Larvik in Vardar. Za osvojitev enega izmed prvih dveh mest v skupini bo treba zmagati na vseh treh domačih tekmah in vsaj eni v gosteh, kar naj bi zadostovalo za uvrstitev v polfinale. V primerjavi z minulo sezono, ko je bil Krim boljši v obrambi in slabši v napadu, je letos obrnjeno: napad je dokaj »poštiman«, v obrambi pa še vedno precej škripa. Toda do februarja 2014 je seveda dovolj časa, da bosta na pravi ravni oba dela Krimove igre.

Bojan Čotar: V prvem delu lige prvakinj je imel Krim dokaj lahko skupino, v kateri je glede na denarni vložek in igralski kader upravičil vlogo favorita in osvojil prvo mesto. Čeprav z igro ni navduševal, je izpolnil cilj. Skupina za drugi del je najtežja možna in v primerjavi z drugo precej zahtevnejša. Če bo želel napredovati med štiri ekipe v Evropi, (najmanj) polfinale pa je bil pred sezono tudi klubski cilj, bo moral pokazati več kot v prvem delu. Aktualni evropski prvak Györ ima spet najvišje cilje, finalist Larvik je bil že v minuli sezoni v polfinalu usoden za Krim, Budućnost pa je precej spremenila in pomladila ekipo, a ima dober sistem, je odlično vodena in predvsem v domači dvorani Morača bo trd oreh za vse. dek