Potem ko je bilo že bolj ali manj znano, da bodo ob Kranjcu na uvodno tekmo sezone odpotovali še Peter Prevc, Jernej Damjan, Jaka Hvala, Jurij Tepeš in Matjaž Pungertar, se je glavni trener reprezentance Goran Janus odločil, da bo sedmi potnik v Nemčijo Tomaž Naglič, ki je v zadnjem obdobju skakal najbolj konstantno med tekmeci za izbor v ekipo. Skakalce čaka izjemno naporna sezona, skupno več kot 30 tekem svetovnega pokala, tako da izzivov ne bo manjkalo.

Janus, ki skupaj z Janijem Grilcem, Nejcem Frankom in Matjažem Polakom bdi nad najboljšimi slovenskimi skakalci, iz sezone v sezono s svojimi varovanci dosega nove mejnike. Lanska sezona je bila brez dvoma sanjska, saj so skakalci zbrali rekordnih 4664 točk v pokalu narodov in prvič v zgodovini presegli mejo 4000 točk.

Kranjec je v svetovnem pokalu šestkrat stal na stopničkah, od tega enkrat zmagal v Vikersundu, med zmagovalce sta se v svetovnem pokalu vpisala tudi Tepeš, ki je slavil v Planici in bil tretji v Harrachovu, in Hvala, ki je zmagal v Klingenthalu. Na svetovnem prvenstvu v dolini Fiemme se je najbolj izkazal Prevc, ki je osvojil bron na srednji in srebro na veliki skakalnici, v svetovnem pokalu pa je dvakrat stal na stopničkah, ko je bil ob koncu sezone pod Poncami po enkrat drugi in tretji. Še bolj so šle slovenskim skakalcem "od rok" ekipne tekme, saj so kar trikrat zmagali, dvakrat pa so bili tretji.

CIlji tudi v olimpijski sezoni visoki, v Soči in Harrachov z željo po medalji

Janus je tudi v olimpijski zimi varovancem začrtal visoke cilje. "V svetovnem pokalu imajo fantje za cilj trikrat do 3. mesta, petkrat do 6. in desetkrat do 15. Na koncu sezone je cilj, da bi imeli enega skakalca v najboljši deseterici in enega do 15. mesta. Na novoletni turneji merimo prav tako skupno enega do 10. in enega do 15. mesta," je uvodoma povedal Janus in dodal: "Na olimpijskih igrah tako na srednji kot veliki skakalnici merimo po enkrat do 6., 15. in 30. mesta. Ekipno je naš cilj na olimpijski tekmi uvrstitev do 5. mesta, seveda pa je zagotovo naša želja medalja."

Z olimpijskimi igrami se za skakalce sezona še ne bo končala, saj marca sledi še svetovno prvenstvo v poletih na Češkem. "Na svetovnem prvenstvu letalcev je naš cilj ena uvrstitev do 5. in ena do 10. mesta, vemo pa, da Robi brani naslov, tako da je tudi v Harrachovu zagotovo naša želja kolajna. Za konec sezone se vsekakor želimo v najlepši luči prikazati pred domačim občinstvom v Planici, a do takrat bo treba postoriti še marsikaj."

Na vprašanje, ali je moč ponoviti ali celo preseči lansko sezono, je glavni trener slovenske vrste v smehu odvrnil: "Jah, po prvi sezoni so mi drugi rekli, da je to to, pa je bila naslednja še boljša. Tudi lani so mi rekli, da je to to. A mi gremo naprej proti novim izzivom."

Dogajanje v Klingenthalu se bo s kvalifikacijami začelo že v petek, ko se bodo skakalci ob 18. uri v kvalifikacijah borili za nastop na nedeljski posamični tekmi. V soboto bo na uvodu v olimpijsko sezono najprej na sporedu ekipna preizkušnja; prva serija se bo začela ob 16. uri.