Stavnice sicer največ možnosti za osvojitev nagrade pripisujejo nogometašu Bayerna Francku Riberyju, ki je bil letos s klubom nepremagljiv tako v Nemčiji kot v ligi prvakov. Na drugo mesto so stavnice uvrstile Messija, medtem ko je omenjeni dvojici za petami Cristiano Ronaldo, ki v zadnjem času prikazuje izvrstne predstave.

Prav Portugalec pa gre očitno Messijevemu bratu najbolj v nos, saj si je nogometaša Reala s pomočjo twitterja pošteno privoščil. Mattias je namreč na svojem profilu objavil fotografijo, na kateri primerja število bratovih in Ronaldovih lovorik v zadnjih štirih letih, kmalu zatem pa še fotografijo Barceloninega nogometaša z vsemi nagradami.

Mattias se je na račun Ronalda sicer pošalil le dan po tem, ko je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) objavila opis 23 kandidatov za zlato žogo. Tuje medije je pri tem zmotil predvsem opis Ronalda, za katerega so pri Fifi zapisali, da je po doseženih golih v sezoni 2012/2013 zaostal zgolj za Messijem. Številni so zato Fifi očitali, da favorizira Messija, saj se zlata žoga podeljuje za uspehe v enem letu in ne v eni sezoni. Ronaldo je tako letos bistveno uspešnejši od svojega velikega tekmeca, saj je v vseh tekmovanjih dosegel že 62 zadetkov, medtem ko se je Messi ustavil pri številki 45.