Na vsakoletnem zasedanju kluba Hoeness ni mogel zadržati svojih solz, potem ko so mu prisotni za uspehe v zadnjem letu namenili stoječe ovacije. Prihodki kluba so namreč v primerjavi z lanskim letom narasli s 332 milijonov evrov na 393 milijonov.

»Klubu bom služil do svojega zadnjega diha«

Okoli štiri tisoč udeležencev je v Audi Dome areni dobro delo prvega moža Bayerna in njegovih sodelavcev pozdravilo z bučnimi vzkliki »Uli, Uli« in to kljub dejstvu, da 61-letnega možakarja bremenijo obtožbe davčne utaje. Hoeness, ki v klubu kot nogometaš, trener in predsednik deluje že 40 let, je ob tem priznal, da s prikrivanjem dela svojih dohodkov, ni ravnal pravilno.

»Storil sem veliko napako, ker nisem prijavil prihodke od svojih tujih investicij. Državi nisem ukradel na stotine milijonov evrov,« je med brisanjem solza hitel pojasnjevat Hoeness. »S to napako se bom soočil.«

Predsednik Bayerna, ki še vedno uživa podporo v klubu, je tudi obljubil, da bo po končanem sojenju marca prihodnje leto sklical sestanek, na katerem bo preveril zaupanje članov. »Bavarskemu pravosodnemu sistemu popolnoma zaupam,« je dejal ob bučnem aplavzu in dodal: »Upam, da bo celotna zgodba marca zaključena. Če bom še smel ostati, obljubim, da bom klubu služil do svojega zadnjega diha.«

Bayern uspešen, a še zdaleč ne tako kot Barcelona in Real

Bayern, ki je v lanski sezoni kot prvi nemški klub v zgodovini osvojil nemško prvenstvo, nemški pokal in ligo prvakov, je po zaslugi uspehov na igrišču med drugim močno povečal prihodke s strani trženja in sponzorjev, saj so ti narasli z 82 na 102 milijona evrov.

Vseeno pa Nemci po prihodkih niso pri vrhu. To mesto pripada španskima velikanoma Real Madridu in Barceloni. Prihodki kraljevega kluba so v sezoni 2012/2013 presegli pol milijarde evrov in so znašali 520,9 milijona evrov, kar je za 1,3 odstotka več kot sezono poprej. Prav veliko ne zaostajajo niti Katalonci, ki so letos beležili prihodke v višini 490 milijonov evrov, že za prihodnjo sezono pa napovedujejo, da bodo prihodki znašali okoli 509 milijonov evrov.