V finale ste se prebili z osmega mesta (621,7 kroga) v kvalifikacijah, ki je še kot zadnje prinašalo nastop med elitno osmerico. V kvalifikacijah ste imeli težave s srčnim utripom.

Zaradi tega sem v kvalifikacijah slabo streljal. Bil sem zelo presenečen, ker sem imel precej visok srčni utrip. To je seveda znak razburjenosti in treme. Imam več tehnik, kako v različnih situacijah prijeti puško in izvajati tehnični del proženja. Na začetku sem to dobro obvladal in dobro streljal do četrte serije, v kateri pa sem izjemno slabo opravil dva strela. Prav ta serija bi me skoraj pokopala v boju za napredovanje v finale.

A finale je bil povsem drugačna zgodba, svoje pa so poleg izkušenj prispevala tudi nova pravila.

Po starih pravilih ne bi imel nobenih možnosti za visoko uvrstitev v finalu, saj sem imel velik zaostanek za prvimi sedmimi. A nova pravila so mi tokrat šla na roko, saj v finalu vsi štartamo z ničle in tudi finale poteka po drugačnih pravilih. Na voljo imamo več strelov, a po osmih odpade trenutno najslabši, potem pa po vsakih dveh dodatnih strelih spet najslabši, tako da na koncu ostaneta le dva. V finalu se je srčni utrip umiril, tehnično sem dobro zavzel strelski položaj in tudi tehnika proženja je bila izvrstna. Z izjemo ene napake, do katere prej ali slej vedno pride, sem streljal odlično in dosegel 209,2 kroga. Po tehnični izvedbi in zbranosti bi lahko nastop v Münchnu primerjal s tistim na lanskih olimpijskih igrah v Londonu, kjer sem osvojil bronasto kolajno.

Nemec Henri Junghänel je bil v kvalifikacijah četrti, v finalu pa z 211,2 kroga razred zase.

Že v celotni sezoni je streljal odlično. Zmagal je na uvodni tekmi svetovnega pokala v Južni Koreji, kjer jaz nisem nastopil, na EP pa je osvojil srebrno kolajno. Zaradi svojih dosežkov v tej sezoni je bil tudi med favoriti finala svetovnega pokala v Münchnu, njegova predstava v finalu pa je bila izvrstna, izjemna. Njegova končna prednost dveh krogov pred mano je bila ogromna in nedosegljiva. Potrdil je svojo vrhunskost in dosegel rezultat, ki ga bo težko ponovil.

Letos ste nastopili na šestih tekmah svetovnega pokala (po trikrat z malokalibrsko puško leže in v trojnem položaju) in se štirikrat uvrstili tudi v finale. Ali ste zadovoljni s sezono?

Več kot zadovoljen, osvojil pa sem tudi bronasto kolajno na sredozemskih igrah v Turčiji. Pred sezono so bila nova pravila neznanka za vse tekmovalce in nihče ni mogel vedeti, kako se bo znašel v novem načinu ocenjevanja. Jaz sem se očitno dobro in lahko pozitivno gledam na svoje dosežke. Toda to še vedno ne pomeni, da sem zadovoljen z novimi pravili, kajti stara so bila bolj poštena.

Obe uvrstitvi na stopničke na tekmah svetovnega pokala ste dosegli v Münchnu: z malokalibrsko puško leže ste bili med sezono tretji, v finalu pa drugi.

Očitno mi strelišče na Bavarskem kar ustreza. Ne bi rekel, da je strelišče v Münchnu zame ravno domače, a sem na njem že tolikokrat tekmoval, da se tam počutim zelo dobro. To je tudi dejavnik, ki vsaj malce pomaga, predvsem na psihološki ravni.

V novi sezoni bo glavni cilj SP v Španiji, kjer se bodo delile že prve kvote za OI 2016 v Braziliji.

Moj glavni cilj v naslednji sezoni je uvrstitev na OI v Riu de Janeiru in vse bo podrejeno temu. Vsi nastopi pred SP bodo etapni cilj v stopnjevanju forme za glavno tekmovanje sezone v Španiji. Za vsak ciklus se kvote določijo na novo, za tokratnega pa jih še ni. Ampak po navadi je bilo v vsaki disciplini na SP na razpolago po pet kvot oziroma vozovnic za OI. To pomeni, da se bo, če se pravila ne bodo spremenila, treba uvrstiti med najboljših pet, kar pa bo zahtevna naloga.