V zadnjih dveh dneh je bilo v pregledovanje distribucijskega omrežja, odkrivanje napak, odstranjevanje podrtega drevja in sanacijo nastalih razmer vključenih 150 delavcev Elektro Primorske in njihovih pogodbenih partnerjev, so sporočili iz družbe. Opravili so več kot 3500 ur dela v zahtevnih vremenskih pogojih, na težko dostopnih terenih. Kljub temu pa so poškodbe na omrežju samo začasno sanirane, do pa zime jih bodo morali dokončno odpraviti, da ne bo prišlo do novih poškodb.

Do torka zvečer so oskrbeli z električno energijo vsa gospodinjstva na Primorskem. Ker niso uspeli popraviti omrežja do vasi Podbela in mejnega prehoda Robič, so na teh območjih namestili agregate, danes pa nadaljujejo s popravilom.

V noči na sredo je prišlo do ponovne prekinitve daljnovoda med Kobaridom in Bovcem pri Srpenici, zato so na tem območju vzpostavili otočno obratovanje Bovškega iz Soških elektrarn. Danes je bila v dopoldanskih urah napaka odpravljena, s tem pa je oskrba na Bovškem ponovno vzpostavljena.

Delavci Elektra Primorske se še vedno trudijo, da bi odkrili napako na daljnovodu za napajanje smučišča Kanin in tamkajšnjega televizijskega stolpa. Do vzpostavitve ponovnega obratovanja tega daljnovoda bo zato moteno oddajanje televizijskega signala na Bovškem. Prav tako še niso uspeli zagotoviti napajanja dveh baznih postaj mobilne telefonije na ilirskobistriškem območju.

Močna burja tudi danes povzroča preglavice predvsem v prometu. Posamezni sunki presegajo 100 kilometrov na uro, zato je na hitri cesti med razcepom Nanos in Ajdovščino ter na regionalni cesti Ajdovščina-Podnanos prepovedan promet za vsa vozila s ponjavami in hladilnike.