Za športnega direktorja in selektorja članskih reprezentanc je edini kandidat, ki se je javil na interni razpis, dosedanji mož v tej vlogi Martin Hvastija. Tudi Gorazd Penko kot selektor ženske reprezentance je edini kandidat. Malce bolj napeto bo le pri izboru mladinskega selektorja, kjer bo imel dosedanji Andrej Cimprič več protikandidatov, tudi bivšega profesionalnega kolesarja in športnega direktorja članske ekipe Sava Mateja Stareta. Mandat bo veljal do konca olimpijske sezone 2016.

Da Hvastija za najpomembnejšo funkcijo reprezentančnega dela kolesarstva, kjer sta združeni dve vlogi, nima protikandidata, ni nobeno presenečenje. Glede na specifiko dela potrebnih specialnih znanj, ki ga lahko uspešno opravljajo le bivši profesionalni kolesarji, tudi ni veliko kandidatov, ki bi stopili v njegove velike čevlje. V vlogi selektorja je že od leta 2006, le da se je vloga športnega direktorja prav z njegovim prihodom na KZS profesionalizirala leto kasneje. Na Hvastijevo delo ni tehtnih kritik, če odštejemo spletne kibice po zadnjih dveh svetovnih prvenstvih na Nizozemskem in Italiji, kjer se elitni izbranci niso proslavili. V Firencah ga je, potem ko ga je pustil na cedilu Simon Špilak, reševal najmlajši Jan Polanc. Zadnji udarni dosežek je sedmo mesto Boruta Božiča na SP 2011 na Danskem.

Se pa lahko Hvastija pohvali, da je v Firencah do naslova svetovnega prvaka med mlajšimi člani pripeljal Mateja Mohoriča. Poleg priprave in izpeljave letnih načrtov reprezentanc, tako organizacijskega kot finančnega dela, koordinacije dela s klubi, je težišče dela usmerjeno na evropska in svetovna prvenstva, ki sta kot enkratna letna dogodka, ter niz dirk za Pokal narodov člane UCI do 23 let, glavni učni poligon za prodor med profesionalce. Dve zmagi Slovenije v tem nizu (2007, 2010) in trikrat peto mesto (2008, 2009, 20012), čemur so bili zelo blizu tudi letos (9. mesto), so izkaz Hvastijevega dela.

Poleg tega je Hvastija znan po dobrem sodelovanju. Septembra v Firencah so bili denimo njegovi pomočniki Gorazd Štangelj, Andrej Hauptman in Milan Eržen, ne nazadnje pa je vešč tudi sodelovanja z mediji. Tudi glede nadaljevanja dela Gorazda Penka v vlogi prvega moža ženskega kolesarstva je pričakovana, saj vleče vse niti v edini slovenski ženski kolesarski ekipi E. Leclerc.