Najboljši slovenski strelec vseh časov se je v veliki finale prebil z osmim dosežkom. V kvalifikacijah je bil najboljši Američan Michael McPhail (629,2), za njim pa sta se uvrstila Brodmeier (627,2) in Francoz Michael D'Halluin (626,5). V velikem finalu osmerice, kjer se izidi iz kvalifikacij brišejo in tekmovalci začnejo z ničle, pa je branilec lanskega naslova iz Bangkoka znova prikazal mojstrsko predstavo in predse spustil le domačega strelca Junghaenela.

"Priznati moram, da sem bil pred tekmo zelo nervozen. Imel sem velike težave s srčnim utripom, zavoljo tega sem v kvalifikacijah nastopil pod svojimi pričakovanji. V finale sem se prebil z osmim dosežkom, torej za las, v finalu pa sem se dobro zbral, puška se je umirila, z izjemo ene manjše napake sem streljal izvrstno. Moj današnji finalni nastop bi po kakovosti lahko primerjal lanskemu na poletnih olimpijskih igrah v Londonu, kjer sem osvojil bronasto kolajno," je po današnji preizkušnji z malokalibrsko puško dejal nosilec treh olimpijskih odličij, ki ima v svoji bogati zbirki tudi 27 zmag na tekmah za svetovni pokal z zračno in malokalibrsko puško. V svoji dolgoletni in silno uspešni karieri je tudi petkrat slavil tudi na finalih svetovnega pokala, od tega enkrat z malokalibrsko puško leže v Bangkoku leta 2012 ter štirikrat z malokalibrsko puško trojni položaj v Münchnu v letih 1992 in 1993, Milanu leta 2003 ter v Granadi leta 2006.

Debevec je tej sezoni izpustil le uvodno tekmo svetovnega pokala v južnokorejskem Changwonu, nato pa v disciplini malokalibrska puška leže zasedel tretje mesto v Münchnu, četrto mesto v ameriškem Fort Benningu ter 34. v španski Granadi. Lepe izide je dosegel tudi v svoji nekdanji paradni disciplini malokalibrska puška trojni položaj - peto mesto v Granadi, šesto v Fort Benningu in 19. v Münchnu. Na letošnjih sredozemskih igrah v turškem Mersinu je v strelskem maratonu osvojil bronasto kolajno.

Debevec bo v prihodnji sezoni največ lasa namenil pripravam za nastop na septembrskem svetovnem prvenstvu v španski Granadi, hkrati pa bo nastopil na tekmah za svetovni pokal, ki bodo v Fort Benningu, Münchnu, na Pragerskem in v Pekingu.

Olimpijsko strelišče v bavarski prestolnici je gostilo tudi druge finalne tekme v tej sezoni. Z zračno puško sta zmagala Kitajec Haoran Yang in njegova rojakinja Siling Yi, z zračno pištolo Italijan Andrea Amore in Indijka Heena Sidhu, v disciplini malokalibrska puška trojni položaj pa Italijan Niccolo Campriani in njegova rojakinja Petra Zublasing.