Slovenska mladinska kuharska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu mladih kuharjev v Seulu, glavnem mestu Južne Koreje, uspešno začela svoj nastop. Na tekmovanju kuharjev, starih do 24 let, so mladi mojstri v prvi tekmovalni disciplini, pripravi in razstavi hladnih jedi, osvojili srebrno medaljo v izjemni konkurenci mladih kuharskih mojstrov iz Francije, Italije, Španije, Švedske, Danske, Nemčije... Velik uspeh je pravzaprav že bil, da so se Dominik Sirk, Marko Gorela, Matic Bergant, Sebastjan Plevčak in kapetan ekipe Mojmir Šiftar po težkih preizkušnjah na dveh predtekmovanjih sploh uvrstili na največje tekmovanje mladih kuharjev na svetu.

Začelo se ni najbolje, saj so imeli po prihodu v Južno Korejo precej težav z nabavo živil, ki so jih predvideli za pripravo jedi. Svežih jagod, malin in borovnic na korejskem polotoku enostavno ni mogoče dobiti, divjačine, za katero so imeli vse uvozne papirje in deklaracije, pa jim korejski cariniki niso dovolili prepeljati v Seul. Po neverjetnem uspehu se bodo mladi slovenski kuharji, ki jih vodi Borut Jakič, vodja mladinske nacionalne kuharske reprezentance Slovenije in chef v petzvezdičnem hotelu Aleksander, jutri pomerili v pripravi gastronomskega menija s petimi hodi, treh inovativnih predjedi in štirih sladic. vav