Prvo mesto v skupini v ligi prvakinj in prvo v regionalni ligi sta zagotovo razloga za zadovoljstvo.

Sebe ves čas sprašujem, ali sem mogoče preveč kritičen do svojih igralk. V pripravljalnem obdobju smo po dolgih letih zmagali na domačem Kandijevem memorialu v konkurenci treh ekip, ki igrajo v ligi prvakinj in se bodo verjetno prebile med osem najboljših v Evropi. V regionalni ligi smo po dolgem času premagali Budućnost v gosteh, tudi v skupini v ligi prvakinj smo prvi. Kar se tiče rezultatov, so dekleta izpolnila vse, kar smo pričakovali in načrtovali, tudi z veliko vlogo slovenskih igralk. S tem bi moral biti zadovoljen, a sem neprestano kritičen. A takšen pač moraš biti, če ne želiš zaspati. Če zaspiš, gredo zadeve hitro na slabše. Imamo še veliko rezerv, tako vsaka igralka kot ekipa v celoti, nekatere zadeve pa moramo dvigniti na višjo raven.

V nedeljo vas čaka Sävehof, glede na visoko zmago v Ljubljani in rating v Evropi pa je Krim favorit.

Razplet prve tekme ne pomeni ničesar. Takrat smo odpor Sävehofa, ki se je predstavil kot kakovostna in dobro selekcionirana ekipa, zlomili šele v zadnjih petnajstih minutah. Švedinjam mogoče manjka le malce samozavesti in izkušenj, a v zadnjih dveh sezonah tudi na teh področjih zelo napredujejo. V tej sezoni so njihovi apetiti še narasli, zanje bo to verjetno zgodovinski trenutek – možnost za uvrstitev med osem najboljših v Evropi. Ključ do našega uspeha bosta obramba in vračanje v obrambo, ki še nista na pravi ravni. Letos smo odigrali že dve tekmi s Sävehofom in obe dobili, a obakrat slabo igrali v obrambi.

Sävehof je po uvodnem porazu v Ljubljani zmagal trikrat zapored: doma proti Metzu in dvakrat proti Leipzigu. Je to presenečenje?

Ne za tiste, ki poznamo okoliščine, kajti Švedinje so izkoristile slabosti nasprotnikov. Proti Metzu je imel ob polčasu štiri gole minusa, a se je izvlekel, Leipzig pa je dvakrat ujel na levi nogi. Pri Nemkah so se po uvodni zmagi v Franciji začele dogajati čudne stvari. Proti Krimu so doma prikazale najboljšo igro v sezoni, toda izgubile. V nemški ligi so nato premagale Buxtehuder, a zaradi poškodb ostale brez dveh pomembnih igralk, prve krožne napadalke Anne Müller in druge desne zunanje Anne Hubinger. Nato so imele malo časa za pripravo, počitek in regeneracijo za Sävehof, kar je slednji izkoristil. Sledil je domači poraz na derbiju nemške lige s Thüringerjem, Leipzigov okrnjeni kader in padec samozavesti pa je Sävehof v Nemčiji spet izkoristil v svoj prid.

Leva zunanja igralka in romunska reprezentantka Patricia Vizitui je bila pred sezono napovedana kot Krimova vrhunska okrepitev, a je povsem na stranskem tiru.

Patricia doslej žal še z ničemer ni pokazala, da si zasluži Krimov dres. Je edina, ki se še ni dokazala z delom. Že nekaj časa je v težki situaciji, to pa ni preprosto niti zanjo niti za nas. Vsi ji skušamo pomagati, a vse je v njenih rokah. Če se bo izvlekla, bo lahko pokazala svojo igralsko kakovost. Pričakujem, da bo od sredine tega meseca, ko se začenja premor v ligi prvakinj, zanjo najpomembnejše obdobje. Ne le glede tega, koliko lahko da Krimu, ampak tudi za njeno kariero.