V oči bode dejstvo, da so bile v sredo in v soboto proti Realu dosojene kar štiri enajstmetrovke. Obe proti Sevilli neupravičeno, obe proti Rayu Vallecanu pa povsem pravilno, pa še ena bi morala biti v prvem polčasu. Prejšnji teden se je pisala tudi zgodovina, saj je Sevilla prva gostujoča ekipa, ki je v 66-letni zgodovini stadiona Santiaga Bernabeuja streljala dve enajstmetrovki. »Da imajo naši tekmeci toliko najstrožjih kazni, je krivda v naši nezbranosti,« je dejal vratar Reala v španski ligi Diego Lopez, ki sicer navdušuje s paradami na vseh koncih in krajih, toda analitiki na Pirenejskem polotoku že dvomijo o njegovih poveljniških sposobnostih, ko mora kot vratar voditi zadnjo vrsto.

Danes bo v ligi prvakov proti Juventusu med vratnicama Reala znova Iker Casillas, toda trenerja Carla Ancelottija skrbijo predvsem igralci na bočnem položaju v obrambi. V soboto so igrali prav vsi štirje – Arbeloa, Carvajal, Marcelo in Coentrao, prav nihče pa ni prepričal. Zmeda je tudi v osrčju Realove obrambe, še posebno ko Madridčani že vodijo z veliko razliko. »Če vodiš s 3:0 in tekmecu dovoliš povratek, se ti lahko zgodi enkrat. Dvakrat nikakor. Potreben bo temeljit pogovor v garderobi,« je povedal izkušeni Carlo Ancelotti.

Italijanski strateg je lahko zadovoljen vsaj z igro v napadu. Prebudil se je tudi Gareth Bale, ki je še na el clasicu deloval kot kura brez glave, a nekaj dni kasneje je proti Sevilli in Rayu odigral, kot da je član Reala že nekaj let. Ujame se predvsem s Karimom Benzemajem, ki je še en nogometaš Madrida, ki kaže znamenja prebujenja. Konstantno vrhunsko formo drži Cristiano Ronaldo, ki je tokrat užaljen zaradi neprimernih besed predsednika Fife Josepha Blatterja. »General« Ronaldo je letos na 15 tekmah zabil že 20 golov, statistiki v Madridu pa trdijo, da je Ronaldo bojda prvi nogometaš v zgodovini nogometa, ki se je med strelce vpisal vsako minuto tekme. Se pravi od 1. do 90. minute.

Pri Juventusu v obrambi ne bo Giorgia Chiellinija, ki je na tekmi v Madridu neupravičeno prejel rdeči karton, toda zlobni jeziki iz drugih italijanskih klubov so se takoj spomnili na številne primere, ko Chiellini v italijanskem prvenstvu ni dobil niti rumenega kartona, čeprav bi si za svoje grobe prekrške zaslužil direktno izključitev.

Juventus danes skoraj nujno potrebuje zmago, če še želi upati na napredovanje. Še posebno če upoštevamo, da bo Galatasaray dobil drugo tekmo proti Kobenhavnu. Juve ima trenutno zgolj dve točki, turški klub pa štiri. Real je prvi z devetimi.