Švica v Velenju ni niti enkrat vodila, iztržila je le eno izenačenje (1:1), a na koncu izgubila le z minus tri.

Pričakovali smo, da bo proti Švicarjem le šlo malce lažje. A se je pokazalo, da ni bilo tako, saj smo se precej mučili. Švica ima dobro reprezentanco in dobre igralce, večina pa igra v znanih evropskih klubih. Predvsem v Evropi ni več slabih reprezentanc. Vseeno moramo biti zadovoljni, kajti najpomembnejša sta zmaga in uspešen začetek kvalifikacij.

Sredi drugega polčasa je imela Slovenija po vaših dveh »bombah« dvakrat že sedem zadetkov prednosti (26:19, 27:20).

Drži, zmaga bi lahko bila izdatnejša. Namesto da bi dokončno dotolkli Švicarje, smo jim s padcem v naši igri, predvsem v obrambi, omogočili, da so se vrnili med žive in iztržili zanje kar ugoden poraz. Mogoče so nam tudi malce pošle moči, padla je zbranost, začeli smo delati napake. Švicarji so vse to izkoristili in se približali na tri zadetke zaostanka, a zmaga ni bila niti za trenutek ogrožena.

Napad je bil boljši del igre slovenske reprezentance, kar potrjuje tudi doseženih 33 golov.

Vsi smo bili napadalno razpoloženi, dosežene gole pa smo dokaj enakomerno razporedili po igralnih položajih. Zadevali smo z vseh položajev, igra v napadu pa je bila tekoča ter brez prevelikega števila tehničnih napak in zgrešenih strelov. Napad, ki mu ne moremo ničesar očitati, nam je tudi prinesel zmago.

Obramba naj bi bila eden zaščitnih znakov reprezentance Slovenije, a so Švicarji dosegli kar 30 zadetkov.

V prvem polčasu in prvi polovici drugega je bila na visoki ravni, nato pa smo nepričakovano popustili in padli. Kar trideset prejetih zadetkov je proti taki reprezentanci, kot je Švica, absolutno preveč. Do tekme z Ukrajino moramo popraviti in odpraviti napake v obrambi ter jo dvigniti na precej višjo raven.

Ukrajina je v prvem krogu gostovala v Luksemburgu in se kljub zmagi z 38:34 precej namučila z gostitelji.

V Zaporožju nas čaka težje delo kot s Švico v Velenju. Zato, ker igramo v gosteh, svoje pa lahko v korist gostiteljev dodajo še sodniki in gledalci. Posebej nevarno bi lahko bilo, če bi mi začeli delati napake in slabe poteze ter bi posledično padli v mlin Ukrajincev. Gre za dobro reprezentanco, a si ne smemo dovoliti poraza. Moramo zmagati in narediti še en velik korak k prvemu mestu v skupini.

Glede na to, da v Hannovru dobivate malo priložnosti za igro, se je v Velenju zdelo, da ste še posebno lačni minutaže in golov.

V svojem klubu v Nemčiji se nikakor ne morem naigrati, ne dobim dovolj priložnosti za igro. Ne bom rekel, da mi trener ne zaupa. Morebiti igram manj, ker sem novinec v klubu in ker je pač takšen njegov način dela. Nisem zadovoljen, ker vse to že predolgo traja.

Na vašem položaju levega zunanjega igralca daje trener Christopher Nordmeyer večjo minutažo Estoncu Maitu Patrailu.

Glede na to, da me je Hannover želel imeti, da je nekaj vložil v moj prihod in da je z mano podpisal triletno pogodbo, še manj razumem vse skupaj. Patrail je dober igralec, toda tudi takrat, ko mu ne gre, jaz ne dobim večje priložnosti za igro. V povprečju igram deset minut na tekmo, kar je zame absolutno premalo. Na treningih delam dobro, svoj življenjski in športni slog pa sem spremenil na bolje. Zato sem se odločil, da se bom po vrnitvi iz Ukrajine pogovoril s trenerjem v klubu in ga vprašal za razloge za njegove odločitve, povezane z mano.