"Neverjeten dan! Uspelo nam je!" je po prihodu v cilj prek radijskih zvez navdušeno vpil Vettel, s 26 leti najmlajši štirikratni zaporedni prvak, ki je nato glavno tribuno pošteno zadimil. Vettel je sicer že v drugem krogu šel v bokse po srednje trde gume, kar ga je pahnilo v ozadje, a že do 21. kroga je prišel tik pod vrh za moštvenega kolega, Avstralca Marka Webbra, ki je predčasno končal dirko zaradi težav z menjalnikom. Že pred tem je Vettel tudi povedel in zanesljivo opravil s tekmeci.

Vettlu bi na današnji dirki za končno zmagoslavje zadostovalo že peto mesto, a se je Nemec veselil še tretje zaporedne zmage na tem indijskem dirkališču. Drugo mesto je osvojil Nemec Nico Rosberg (Mercedes), ki je zaostal slabe pol minute, tretje pa Francoz Romain Grosejan (Lotus). Španec Fernando Alonso (Ferrari), ki je imel pred to preizkušnjo še edini teoretične možnosti za naslov prvaka, je bil danes šele 11. Vettel ima pred zadnjimi tremi dirkami sezone, in sicer v Abu Dabiju, ZDA ter Braziliji, nedosegljivih 115 točk prednosti pred Alonsom.

Vettel, ki je na stezi Buddh v predmestju New Delhija začel s prvega startnega mesta, je nadzoroval potek dirke od začetka do konca, ko je slavil svojo 36. zmago v svetovnem prvenstvu in šesto zapored. V tej sezoni je zmagal skupno že desetkrat, če mu uspe slaviti še na preostalih preizkušnjah, se bo izenačil s Schumacherjem po številu zmag v sezoni (13), dosegel pa bi tudi rekordni niz devetih zaporednih zmag. Devetkrat zapored je sicer slavil že Italijan Alberto Ascari, a v dveh sezonah, leta 1952 in 1953.

Pred Vettlom le še Schumacher

Vettel, ki je Red Bullu kljub nekaj težavam s Pirellijevimi pnevmatikami na začetku sezone prinesel tudi nov, prav tako četrti naslov prvaka med konstruktorji, se je s četrtim zmagoslavjem na večni lestvici pridružil Francozu Alainu Prostu, pred seboj pa ima le še Schumacherja s sedmimi in Fangia s petimi naslovi. "To, da sem v družbi Prosta, Fangia in Michaela, je preprosto neverjetno. Vzhičen sem, sploh ne vem, kaj bi rekel. To je eden najlepših dni v mojem življenju," je po dirki povedal Vettel.

"Sezona je bila zame osebno v celoti gledano težka, posebej ko so me nekateri izžvižgali po nekaj zmagah, čeprav nisem ničesar naredil narobe. Zato sem še toliko bolj ponosen, da sem to pustil za seboj, kritikom pravilno odgovoril na stezi in končno tudi dosegel to, da so sprejeli moj uspeh. To pa je nekaj, kar si vsi dirkači želimo," je dejal Vettel.

S skupno 36 zmagami je prehitel Alonsa, Nigela Mansella in Jackieja Stewarta, pred njim pa ostajajo le še Schumacher z 91 zmagami, Prost in Ayrton Senna (41). Glede na to, da ima Nemec šele 26 let, pa to vsaj po besedah šefa Red Bulla Christiana Hornerja za tekmece ne pomeni ničesar dobrega.

"Sebastian vozi bolje kot kadarkoli. Pred njim je res svetla prihodnost. Postaja boljši in boljši, svoj posel opravlja s strastjo in predanostjo. Ni človek, ki bi po osvojitvi naslova ali treh stopil s stopalke za plin. Ne, ves čas poskuša napredovati. Je lačen uspeha in ambiciozen. Pred njim so še najboljša leta," meni Horner.