Kaj pričakujete od letošnje sezone svetovnega pokala? Ali menite, da lahko Tina Maze ponovi sijajne dosežke iz minule?

Menim, da bo Tina zelo močna tudi v tej sezoni. Če nas je lani vse presenečala s svojo konstantnostjo, povrhu še v slalomu, nas letos več ne bo, ker to od nje pričakujemo. Vseeno pričakujem, da jo bomo bolj napadle, ji zadale še več pritiska. Tina vsekakor lahko ponovno osvoji veliki kristalni globus, a menim, da ne več s takšno razliko, kot ga je lani.

Kako pripravljeni vstopate v olimpijsko sezono 2013/14?

Ne počutim se stoodstotno pripravljeno za prvo tekmo svetovnega pokala. Bolj se veselim, da se vse skupaj začenja. Sölden je posebno mesto, v katerem Američani pozimi preživimo veliko časa, zato se tu počutimo kot na domačem terenu.

Američani ste znani, da ste najboljši na največjih tekmah. Bo posledično vaš fokus sezone usmerjen na februarski nastop na OI?

Olimpijska sezona je vsekakor specifična. Veselim se je. Predvsem si želim, da bom najbolje pripravljena januarja, februarja in marca. Pred tem bom bila en mesec na treningu in tekmah v ZDA, potem še kratek čas med božičnimi prazniki, tako da bom res lahko napolnila baterije pred odločilnimi meseci. In tega se zelo veselim. Olimpijske tekme pa so nekaj posebnega. Na vsako se lahko dobro pripraviš, hkrati pa se zavedaš, da v primeru slabšega nastopa ne boš imel kmalu popravnega izpita, kot ga imaš na tekmah svetovnega pokala. Nastane pritisk, ki so mu kos le najboljši.

Kakšne olimpijske igre pričakujete v Sočiju?

Mislim, da se bodo težko kakšne olimpijske igre primerjale z Whistlerjem. Imela sem srečo, da sem v svoji karieri tekmovala v Salt Lake Cityju in Whistlerju, ki veljata za izjemni in prostrani prizorišči. V Sestrieru je bilo že drugače, saj tako kraj kot smučišča niso tako veliki kot na prej omenjenih prizoriščih. Mislim, da bo Soči bolj podoben Sestrieru. Zelo dobra stvar v Sočiju pa bo, da je prizorišče res lepo ter da bodo proge atraktivne. Vem, da bodo proge pripravljali največji strokovnjaki na svetu in ti bodo storili vse, da bo tako, kot je treba.

Ali na tekmi kdaj pomislite na tekmice, kako so opravile svoje delo, ali ste osredotočeni zgolj na svoje poslanstvo?

Nimam moči, da bi vplivala na to, kako bodo svoje delo opravile tekmice. Zato se osredotočam le na svoje smučanje. Večkrat se mi zgodi, da imam po opravljenem delu tako dober občutek, da mislim, da me ne bo premagala nobena. Pa me. A si takrat ničesar ne očitam, saj v takšnih trenutkih vem, da sem naredila vse, kar sem lahko. In to je najpomembnejše.

Kaj pa če denimo med pripravo na start veste, da vodi smučarka, ki je v izjemni formi. Si tedaj rečete, da boste napadli bolj, kot ste zmožni?

Po pravici povedano bi najraje videla, da nikoli ne bi vedela, kaj se dogaja pred mojim startom. A to žal ni mogoče. Je pa odvisno, za katero disciplino gre. Če sem na startu veleslaloma in po prvem nastopu nisem med vodilno trojico, vem, da moram le napasti. V hitrih disciplinah pa skušam ostati zbrana na progi, da ne storim napake pri veliki hitrosti.