Iz otvoritvenega poročila stečajne upraviteljice ATC Kanin Nataše Gibičar je razbrati, da družba ATC Kanin upnikom dolguje petkrat več, kot je vredna. Terjatve do bovškega žičničarja je prijavilo 64 upnikov v skupnem znesku 8,5 milijona evrov. Po skrbnem pregledu upraviteljica ni priznala vseh, upravičenih jih je po njenem mnenju za slabih šest milijonov evrov. Cenilci pa so celotno vrednost nepremičnin, zemljišč, opreme, teptalnikov snega in druge lastnine ocenili na skopih 1,3 milijone evrov likvidacijske vrednosti oziroma dva milijona tržne vrednosti, ki pa jo bo ob prodaji bržkone težko doseči. Še največ sta vredni zgornja in spodnja postaja žičnice, skupno okoli pol milijona evrov.

Največjo, 4,2 milijona evrov vredno terjatev, je prijavila banka Hypo Leasing, ki je smučišču odobrila posojilo za nakup opreme. Skoraj 1,3 milijona evrov zahteva nazaj družba Euroinvest, ki je pred leti smelo prikorakala v Bovec in kupila dobršen delež družbe ATC Kanin ter se nadejala skupnega uspeha. Upraviteljica jim terjatev v celoti prereka, prav tako v večji meri prereka skoraj milijon evrov prijavljene terjatve družbi Hit kot drugemu največjemu lastniku žičničarja. Jo je pa priznala družbi Promotur. Kaninsko smučišče je furlanskemu partnerju, s katerim sta snovala povezavo Kanina in Selle Nevee ostalo dolžno dobrih 700.000 evrov. Direktor Promoturja Manlio Petris je v intervjuju za časopis Delo že dejal, da je to zanje izgubljen denar.

To je za mnoge upnike, ki so vendarle imeli upanje, postalo jasno tudi z včerajšnjo objavo otvoritvenega poročila. Stečajna upraviteljica sicer predvideva, da bi lahko prva poplačila upniki prejeli februarja 2016, junija 2016 pa bi bil stečajni postopek zaključen. Stroške stečaja je ocenila na 181.000 evrov.