Izbrancem slovenskega selektorja Borisa Denića bodo najprej na nasprotni strani igrišča v velenjski Rdeči dvorani stali Švicarji, v nedeljo, 3. novembra, pa jih čaka še gostovanje pri Ukrajincih v Zaporožju. V kvalifikacijski skupini 3 nastopajo tudi Luksemburžani, Slovenci pa bodo obe tekmi z njimi igrali v začetku januarja prihodnje leto.

Denić, ki se je po dobrih treh mesecih znova vrnil v domovino iz Belorusije, kjer vzporedno vodi Dinamo iz Minska, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani priznal, da je nameraval to obdobje izkoristiti za piljenje taktičnih inačic za evropsko prvenstvo na Danskem. Po kvalifikacijskem "polomu" - pred Slovenijo sta se uvrstili Islandija in Belorusija, za njo pa Romunija - pa se je slovenska reprezentanca, ki po Denićevem mnenju sodi v "top 10" na svetu, znašla na začetku.

Cilj na vsaki tekmi je zmaga

Denić ni presenetil s svojim seznamom za uvodni preizkušnji s Švicarji in Ukrajinci, v tem trenutku je vprašljiv le nastop kapetana Uroša Zormana, zadnjo besedo o tem pa bo imela reprezentančna zdravniška služba. "Švicarji se že vrsto let skušajo prebiti na veliko tekmovanje, prek nas jim to zagotovo ne bo uspelo. V prvem delu kvalifikacij od mene ne boste slišali velikih stavkov, naš cilj je, da zmagamo na vsaki tekmi. Pri tem sploh ni pomembno, ali bo na nasprotni strani dobra ali slaba reprezentanca, enako velja za dodatni kvalifikacijski tekmi. Naš cilj ni zgolj uvrstitev na svetovno prvenstvo v Katarju, temveč na olimpijske igre v Rio de Janeiru leta 2016," je pred prvim kvalifikacijskim ciklusom za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju med drugim dejal slovenski selektor Denić.

Slovenski rokometaši bodo priprave za uvodni tekmi s Švicarji in Ukrajinci pričeli v nedeljo, 27. oktobra, v Zrečah, pred tekmo v Velenju pa bodo opravili šest skupnih treningov. Po tekmi v Rdeči dvorani, ki se bo v sredo, 30. oktobra, pričela ob 20. uri, bodo ostali v Zrečah, kjer bodo ostali tudi do odhoda v Zaporožje. Slovenska izbrana vrsta se bo v dodatne kvalifikacije uvrstila le v primeru, da osvoji prvo mesto v svoji skupini. V tem primeru bo prvo tekmo dodatnih kvalifikacij z reprezentancami, ki se bodo na EP na Danskem zvrstile od petega do 12. mesta, igrala 7. ali 8. junija, povratno pa 14. ali 15. junija prihodnje leto.