Osrednja tema je bil grob in nevaren prekršek nad hokejistom BostonaLouijem Erikssonom. V zadnji tretjini ga je namreč s palico v glavo zadel John Scott, ki si je za potezo prislužil izključitev do konca tekme. Trener Bostona Claude Julien je bil na novinarski konferenci zelo neposreden. "Sodniki so se odločili tako, kot bi se vsak normalen človek. Žalostno je, da ta fant samo opravlja svoje delo. On je na igrišču iz dveh razlogov; da se pretepa ali pa da koga poškoduje. Danes mu je naloga dobro uspela."

Trener Buffala Peter Chiarelli na novinarski konferenci ni želel odgovarjati na vprašanja o nešportni potezi svojega igralca, John Scott pa se je v mešani coni prav tako izognil predstavnikom sedme sile.

Drugi dvoboj večera je zaznamoval Daniel Alfredsson, ki se je prvič srečal z ekipo, v kateri je bil kapetan trinajst sezon. Ottawa do njega ni imela nobenega usmiljenja, saj je mrežo Detroita napolnila s pol ducata zadetkov in praktično že na začetku druge tretjine, ko je semafor kazal rezultat 4:1, odločila zmagovalca.