Osrednja derbija sta bila v Milanu in Londonu. Na San Siru je Milan z izjemno disciplinirano igro v obrambi odbil vse nalete favorizirane Barcelone. Glede na trenutna razmerja moči med kluboma je točka za Milan velik podvig. Italijani so tekmo začeli zelo podjetno in nepričakovano povedli v deveti minuti po lepi kombinaciji in dvojni podaji Brazilcev Kakaja v vlogi podajalca ter Robinha kot strelca. Po golu, ki je bil velika napake obrambe, se je Barcelona hitro opomogla od šoka. Milan se je povlekel v obrambo, zato je bilo izenačenje prvega zvezdnika gostov Messija iz prve priložnosti Kataloncev na tekmi v 33. minuti pričakovano. Barcelona je imela žogo več v nogah, a svoje priložnosti je zastreljal tudi Milan, ki se je predvsem v zadnjem delu branil s klasičnim bunkerjem. Na koncu so bili oboji zadovoljni z razpletom.

V začetni enajsterici Milana je bil Valter Birsa, ki pa na desni strani napada ni dobil veliko uporabnih žog. Tokrat je bil izjemno borbeni moštveni igralec, ki se je z drsečimi starti tudi metal za žogo. Pravzaprav je bil zaradi obrambnega sloga igre Milana v 80 minutah, ki jih je prebil na igrišču, precej več v vlogi branilca kot ofenzivnega krilnega vezista.

V Londonu je Borussia iz Dortmunda končala niz neporaženosti Arsenala, ki je trajal kar 12 tekem. Gostje so povedli preko Armenca Mihatrijana, vendar je Arsenal izid izenačil že do odmora po napaki nemške obrambe. Odločitev o zmagovalcu je padla v 82. minuti, ko je zadel Lewandowski. jo