Nekdanji direktor javnega zavoda Lekarna Ljubljana Marko Jaklič ni več solastnik beograjskega Radia Index, ki spada v radijsko mrežo Infonet Lea Oblaka. Svoj 50-odstotni delež, za katerega naj bi s Francem Henigmanom konec leta 2011 plačal 200.000 evrov, je prodal Oblaku, ki je drugi največji lastnik radia in je imel na njem predkupno pravico.

Če gre verjeti Oblakovim pojasnilom, za Jakličev umik iz lastništva enega od večjih radiev v Srbiji ni krivo njegovo slabše poslovanje. »Marko Jaklič zaradi družinskih obveznosti ne more sodelovati pri projektu v Srbiji. Prejšnji mesec je namreč dobil tretjega otroka. Srbija je predaleč in delo v Srbiji bi zahtevalo daljšo odsotnost z doma,« nam je pojasnil Oblak. Koliko je moral plačati Jakliču, ni povedal. »Kupnino lahko razkrijem samo s soglasjem prodajalca.« Radijski mogotec je dodal, da se z Jakličem »dogovarjava o prihodnjem sodelovanju na Hrvaškem«. »Zagreb je dovolj blizu, da se lahko Marko vsak dan vrne k družini,« je še povedal Oblak.

Še leta 2010, ko je imel v povprečju več kot pol milijona poslušalcev, je sicer Radio Index imel okoli 445.000 evrov prihodkov, lani pa so mu padli na pol tega zneska. Kljub 25-odstotnemu padcu prihodkov je radio ustvaril minimalni čisti dobiček. Jaklič in Henigman medtem ostajata v lastništvu srbskih podjetij Trion Media in MB Pharm IT. Vsaj prvo je povezano z Infonetom, saj je preostanek lastništva v rokah izvršnega direktorja v Infonetu Tomaža Čopa.