Volišča so svoja vrata zaprla ob 17. uri, podatki pa so še neuradni, saj morajo prešteti še glasovnice, prispele po pošti, je pojasnila tiskovna predstavnica ŠOUP Nika Štravs.

V študentski zbor bo na podlagi rezultatov volitev sicer sedlo 12 študentov, po dva iz vsake od šestih fakultet, članic Univerze na Primorskem.

Letošnje volitve je sicer zaznamovala izločitev kar 11 od skupno 23 prispelih kandidatur, tako da je bilo kandidatov za člane študentskega zbora na koncu le 12, točno toliko, kot je bilo mest v študentskem zboru. Večina izločenih kandidatov prihaja iz študentske skupine Burja, kjer so zato opozorili na poskuse onemogočanja demokratičnih volitev.

Kot so prejšnji teden napovedali v omenjeni skupini, so pripravljeni podati tudi kazensko ovadbo.

Na ŠOUP so ob teh zapletih pojasnili, da je študentska volilna komisija obravnavala vse prispele kandidature za volitve v študentski zbor ŠOUP ter "izločila kandidature, ki so bile, v skladu z akti ŠOUP, nepopolne ali nepravilno izpolnjene". Ob tem pa so v študentski organizaciji izpostavili politične interese, ki naj bi bili v ozadju kandidature predstavnikov skupine Burja.