Metz je po dveh krogih edini v skupini, ki nima še niti točke, saj je izgubil doma proti Leipzigu (22:23) in v gosteh proti Sävehofu (30:32).

To je veliko presenečenje, kajti Metz je kakovostna ekipa. Obe tekmi so Francozinje tesno izgubile, verjetno tudi zaradi malce smole in pomanjkanja športne sreče ali pa ne najboljših dni. Proti Leipzigu je Metz v zadnjem delu skoraj nadoknadil pet golov zaostanka, kar je dokaz, da ne popušča do zadnje sekunde. Na Švedskem je imel skoraj dve tretjini tekme vse pod nadzorom, vendar je na koncu izgubil. Lahko bi imel že tri točke, a je še vedno na ničli.

Trener Tone Tiselj pravi, da je Metz zaradi porazov kot ranjena žival, ta pa je najbolj nevarna.

Zavedamo se, da nas čaka težko gostovanje, mogoče še težje kot v Nemčiji. Metz bo skušal narediti prav vse, da pride do prve zmage. Francozinje so po dveh ničlah ranjene in bodo proti nam šle na glavo, na vse ali nič. Zanje bi lahko bil poraz že usoden v boju za napredovanje v drugi del lige prvakinj, zmaga pa bi za nas pomenila, da smo z eno nogo že skoraj med osmimi v Evropi. Ne bežimo od vloge favorita, vendar jo bo treba potrditi na igrišču. Bi pa bil poraz v Metzu za nas neuspeh.

Dodaten optimizem vzbuja dejstvo, da se Krimova forma vzpenja.

To je poleg osvojenih točk tudi najpomembnejša zadeva, zato upam, da bomo formo le še dvigovale. Vseeno imamo v igri še precej rezerv in slabosti. Pri tem mislim predvsem na to, da moramo biti boljše in agresivnejše v obrambi. Posledično bi nam stekel protinapad in podaljšani protinapad, ki sta trenutno naši najšibkejši točki, z njima pa bi dosegali tudi več lahkih zadetkov. Glede drugih zadev smo v primerjavi z minulo sezono v plusu: imamo manj poškodb, daljšo klop, večjo igralsko širino, zaradi možnosti večje rotacije igralk lahko igramo hitreje in v ostrejšem ritmu vseh šestdeset minut.

Po dveh tekmah si z 12 goli, petimi proti Sävehofu in sedmimi proti Leipzigu, s Tamaro Mavsar delite vrh med Krimovimi strelkami.

Čeprav je sebe najtežje ocenjevati, moram iskreno priznati, da sem zadovoljna s svojo formo, igro in učinkovitostjo. Upam, da bom nadaljevala s takšnimi predstavami. Najpomembneje je, da ekipa zmaguje, ne glede na to, koliko golov doseže katera igralka in katera je najučinkovitejša. Zame je na prvem mestu zmaga ekipe, ne pa moja strelska statistika. Če bi dosegla deset, dvanajst zadetkov na tekmi, Krim pa bi izgubil, od tega ne bi bilo nobene koristi – niti zame niti za klub. A glavno je, da se na vsaki tekmi razigra ena, dve ali več igralk, ki nato potegnejo za sabo tudi druge.

Katere ekipe poleg Krima vidite v najožjem krogu favoritov za letošnji naslov prvaka Evrope?

Favorit številka ena je brez dvoma Györ, za njim pa Krim, Larvik, Budućnost ... Nevaren bo tudi Ferencvaroš, ko se bo dokončno zbudil, mogoče tudi Midtjylland, ki je odlično startal. Vardar? Po imenih ima zagotovo najmočnejšo ekipo, a je vprašanje, ali lahko že v prvi sezoni vrhunsko uigra skoraj celoten nov kader. Mislim, da Vardar v prvi sezoni še ne bo mogel priti na vrh Evrope, lahko pa se vsaj prebije do polfinala.